Video: Räjähdevaraston räjähdys tuhosi tehtaan Moskovan seudulla, valtava savupilvi ilmaan – ainakin yksi kuoli ja 50 loukkaantui

Valtava räjähdys Moskovan alueella tallentui kameraan 0:33
Valtava räjähdys Moskovan alueella tallentui kameraan

Moskovan koillispuolella Sergijev Posadissa sijaitsevan, asevoimille optisia laitteita valmistavan Zagorskin tehtaan räjähdyksessä on kuollut yksi ja loukkaantunut ainakin 50 ihmistä, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria Novosti. Kolme heistä loukkaantui uutistoimisto Tassin mukaan vakavasti.

Ria Novostin mukaan räjähdyksen syynä oli tekninen vika, ei lennokin pudottama räjähde, joita sekä Ukraina että Venäjä ovat sodan aikana kylväneet vihollisen kohteisiin. Tehdas tuhoutui räjähdyksessä.

Moscow Times uutisoi Moskovan alueen syyttäjänviraston kertoneen, että räjähdyksen keskus oli tehtaan vieressä sijaitseva räjähdevarasto. Valtio-omisteisen uutistoimisto Tassin mukaan varaston omistaa ilotuliteyhtiö Piro Ross, joka on saanut useita varoituksia turvallisuusrikkomuksista.

Moskovan alueen kuvernööri Andrei Vorobjovin kerrotaan ilmoittaneen viestipalvelu Telegramissa, että hän on menossa tapaturmapaikalle. Sergijev Posad sijaitsee noin 70 kilometriä koilliseen Moskovasta.

Tass:n mukaan myös Sergijev Posadin alueen johtaja vahvisti, että alueella on räjähtänyt. Kaupungissa on avattu hätälinja ja siellä toteutetaan evakuointeja.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashchenko jakoi viestipalvelu X:ssä videon räjähdyksen synnyttämästä massiivisesta savupatsaasta.

Jos julkaisu ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Päivitetty loukkaantuneiden määrää kello 14.30. Päivitetty tietoa räjähdyksestä ja uhreista kello 19.38.

Lue myös:

    Uusimmat