Teemu Suninen huokaisi helpotuksesta, kun oja oli haukata auton: "Pikkaisen säikähdin jarrutuksessa"

Teemu Sunisella karmea tilanne: Hyundai-kuski pelastui täpärästi takaisin tielle 1:17
Teemu Suniselle oli käydä köpelösti Halttulan erikoiskokeella perjantaina aamupäivällä.

Hyundain Rally1-autolla toista osakilpailua ajava Teemu Suninen on Suomen MM-rallissa perjantain aamupäivän lenkin jälkeen viidennellä sijalla.

OSALLISTU! Oletko paikalla Jyväskylän MM-rallissa ja sait kuvattua jotain mielenkiintoista? Lähetä uutiskuva tai video osoitteessa www.mtvuutiset.fi/lukijankuvat TAI WhatsAppissa suoraan numeroon 0405785504. Parhaat otokset julkaistaan MTV Uutisten verkkosivuilla ja C Moren rallilähetyksissä.

Tallikaveri Esapekka Lapin rajun ulosajon jälkeen Sunisen asema tiimissä muuttui. Nyt suomalaiskuskin täytyy lähteä ajamaan edellä meneviä kuskeja kiinni. Pelkkä varmistelu ei enää riitä.

– Pitää ruveta ajamaan kovempaa. Nyt olemme kakkosautona ja tehtävänä on tuoda pisteitä. Aamupäivän lenkki oli vaikea. Siellä oli paljon tosi märkiä ja liukkaita kohtia. Onneksi pääsimme pätkät maaliin, sillä aika moni koki yllätyksiä, Suninen sanoi.

Myös Sunisella oli oma tilanteensa Halttulan erikoiskokeella, jossa Lappi sortui ulosajoon. Aivan pätkän lopussa tiukassa oikealle kääntyvässä mutkassa perä kävi jo ojan puolella.

– Pikkaisen säikähdin jarrutuksessa. Yritin sen jälkeen tehdä sen, mitä tehtävissä on. Sain pelastettua kaasulla tilanteen, Suninen huokaisi.

– Ennen vikaa pätkää tuntui, että olisi vähän varaa kiristää. Siellä oli kuitenkin tilanteita ja liukkaita paikkoja. Sinne ei ainakaan isommalla riskillä kannata lähteä.

Sunisen mukaan Lapin ulosajokohta oli erittäin haastava.

– Olihan se aika kovavauhtinen paikka. Porukka rupeaa ryömimään sisältä ja mutaa nousee lisää tielle. Se teki tiestä liukkaa. Siinä olisi voinut olla itselläkin tilannetta, jos olisi ilman varoitusta siihen mennyt, Suninen tunnusti.

Teemu Suninen harmitteli Esapekka Lapin kohtaloa - "Olisi voinut olla itselläkin tilannetta" 0:51
Teemu Suninen kertoi aamupäivän tilanteestaan C Moren haastattelussa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat