Tee se itse -kikka peniksen pidentämiseksi leviää – älä kokeile kotona: "Vaarallista ja hyödytöntä"

Jelqingissä penistä venytellään, kun se on osittain erektoitunut. Idea on huono ja jopa vaarallinen, sanovat asiantuntijat.

Maalaisjärkikin voisi kertoa, ettei peniksen pidentäminen kotioloissa ole hyvä idea. Men's Health -lehden mukaan jotkut miehet netissä jakavat vinkkiä, jolla voi olla vakavia seurauksia alapäälle.

Lehden mukaan ainakin Reddit-yhteisöpalvelussa liikkuu vinkkejä jelqing-metodiin.

Jelqingissä penistä venytellään, kun se on osittain erektoitunut. Ideana on Men's Healthin mukaan aiheuttaa mikrorepeämiä peniskudokseen, jotka parantuessaan suurentavat elimen ulkonäköä.

"Lakatkaa lypsämästä peniksiänne"

Kuten arvata saattaa, peniksen kiskominen pidemmäksi on lääkäreiden mukaan vaarallista.

– Herrasmiehet! Lakatkaa lypsämästä peniksiänne, ilmiöstä kirjoittanut Daily Mail huomauttaa.

Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan tekniikka voisi periaatteessa toimia ainakin siltä osin, että se aiheuttaa arpikudosta penikseen. Tämä voi kuitenkin muuntua Peyronien taudiksi, jossa penis käyristyy. Se aiheuttaa kipua, vaikeuttaa yhdyntää ja voi johtaa myös impotenssiin.

Arpikudoksen muodostuminen vie jopa vuoden, joten mies ei välttämättä ymmärrä tehneensä vahinkoa penikselleen ennen kuin vahinko on jo tapahtunut.

"Voi aiheuttaa paljon vahinkoa penikselle"

Jelqingille ja sen toimivuudelle ei ole mitään tieteellistä pohjaa, muistuttaa urologiaan erikoistunut Premal Patel Miamin yliopistosta.

– Se ei välttämättä tee mitään, ja se voi olla vaarallista. Peniksen kaareutuminen voi aiheuttaa paljon vahinkoa penikselle. Se on vaarallista ja hyödytöntä.

Metodi kiinnostaa nuoria

Patelin mukaan metodista kyselevät lähinnä nuoret miesasiakkaat. Usein he ovat kokemattomia ja pelkäävät, että intiimissä tilanteessa heidän penistään pilkataan.

Patelin mukaan jokainen penis on kuitenkin hyvä ja riittävä sellaisenaan. Kehoaan kannattaa opetella rakastamaan ja oman peniksen koko kannattaa hyväksyä myös siitä syystä, ettei toimivia, luontaisia peniksensuurennusmetodeja ole olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat