Saarivaltion miehet hullaantuivat peniksen suurentamisesta kotikonstein – kammottava lopputulos: "He katuvat tekojaan"

Papua-Uudessa-Guineassa vähintään 500 miestä on joutunut sairaalahoitoon sen jälkeen, kun he ovat yrittäneet suurentaa penistään kotikonstein, kertoo brittilehti The Guardian.

Lounaisella Tyynellämerellä sijaitsevassa saarivaltiossa Papua-Uudessa-Guineassa miehet pistävät itseensä muiden muassa kookosöljyä, vauvaöljyä, ruokaöljyä ja silikonia saadakseen peniksensä suuremmiksi. Paikalliset lääkärit näkevät tapauksia viikoittain tai jopa päivittäin, minkä vuoksi he ovat nimenneet ilmiön kansalliseksi ongelmaksi.

Vieraiden aineiden piikittämisellä kehoon voi olla vakavia sivuvaikutuksia, jotka voivat olla jopa peruuttamattomia.

Miehet katuvat tekojaan

Lääkäreiden mukaan suurella osalla tee se itse -peniksen suurentajista siittimeen ja kivespussiin on ilmestynyt kokkareista massaa. Moni mies on tullut lääkäriin peniksen haavauduttua. Toisiaan itsehoito on johtanut esinahan turpoamiseen ja virtsaamisongelmiin.

The Guardianin haastattelema paikallinen lääkäri Akule Danlop kertoo leikanneensa noin 90 miestä korjatakseen itseaiheutetut vahingot. Muutamissa tapauksissa miehillä on ollut erektio-ongelmia leikkauksen jälkeen.

– Voittopuolisesti he katuvat tekojaan, Danlop sanoo.

Danlopin mukaan tilanne on turhauttava. Monet ihmiset tarvitsevat oikeasti hoitoa esimerkiksi syövän vuoksi. Itselleen harmia aiheuttavat ihmiset vievät aikaa vakavasti sairaiden hoidolta.

Älä piikitä itseesi vieraita aineita

Suurin osa tee se itse -peniksen suurentajista on 18–40-vuotiaita. Heitä on kaikista sosiaaliryhmistä. Papua-Uuden-Guinean yliopiston lisääntymistieteiden professori Glen Mola sanoo The Guardianille, ettei usko ongelman olevan vain saarivaltion oma. Molan mukaan monia nuoria miehiä huiputetaan maksamaan miehistä kokoa suurentavista tuotteista, jotka eivät toimi, vaan aiheuttavat vahinkoa.

Molan mukaan Papua-Uudessa-Guineassa peniksen suurennushoitoja ovat tarjonneet osaltaan esimerkiksi epärehelliset miespuoliset sairaanhoitajat, jotka ovat toivoneet lisätienestejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja