Mainos

Tee näin, jos älypuhelimesi katoaa – helppo toimenpide auttaa löytämään hukkuneen kännykän

Kadonnut puhelin vie mennessään paljon. Monella puhelimeen on tallennettu elämän verran tietoa.

Erillisiä sovelluksia on mahdollista ladata, mutta ainakin laitteeseen kuuluva jäljitysohjelma kannattaa pitää päällä. 

iPhonen Etsi iPhoneni

Pääset etsimään puhelintasi, kun kirjaudut iCoud-palveluun. Etsittyäsi laitteesi kartalta, voit soittaa siihen merkkiäänen.

Jos puhelin on kuitenkin kauempana kuin tyynypinojen alla, voit asettaa Kadonnut-tilan päälle. Silloin voit etälukita laitteen pääsykoodilla, lisätä kadonneen laitteen näytölle viestin ja mahdollisesti puhelinnumeron, josta sinut tavoittaa, sekä seurata laitteen sijainnin muuttumista.

Apple Pay -maksuja ei voi suorittaa tietoihin tallennetuilla maksukorteilla sen jälkeen, kun Kadonnut-tila on päällä.

Myös laitteen tyhjentäminen onnistuu etänä. Silloin se katoaa myös Etsi iPhoneni -palvelusta, eikä sitä voi enää jäjilttää.

Samsungin Etsi matkapuhelimeni

Samsungin sovellus etsii kadonneen laitteen ja voi lukita sen etänä. Soita laitteeseen -toiminto antaa oletussoittoäänen soida minuutin ajan suurimmalla mahdollisella voimakkuudella.

Sovelluksesta voi tarkistaa myös puhelinlokit viimeisen viikon ajalta, poistaa lukituksen (jos olet unohtanut salasanasi sillä välin, kun puhelin oli kadoksissa) tai tyhjentää laitteen.

Jos joku vaihtaa kadonneeseen laitteeseen SIM-kortin, tulee siitä ilmoitus.

Jos olet rekisteröinyt palveluun lähiomaisen, voi tämä henkilö aktivoida hätätilan laitteessa puolestasi. Hätätilan ollessa päällä, se säästää myös akkuvirtaa.

Androidin Device Manager

Vaikka olisit asettanut puhelimen äänettömälle, Android Devicen kautta soittoäänen voi kytkeä päälle ja se soi viisi minuuttia voimakkaimmalla äänellä ellei puhelimen lukitusta avata.

Jos soittoääntä ei kuulu, ja olet unohtanut puhelimesi tuntemattomaan paikkaan, sovellus voi paikantaa puhelimen – kunhan olet ottanut Googlen sijaintipalvelut käyttöön. Pois päältä olevan puhelimen sijainniksi merkittyy kohta, missä puhelin on viimeksi ollut.

Sovelluksen avulla voit myös lukita puhelimesi näytön etänä tai lisätä lukitusruudulle viestin ja painikkeen, josta soittaa numeroon mistä sinut voi tavoittaa saadaksesi puhelimesi takaisin.

Arkaluontoiset tiedot saa tyhjennettyä etänä. Puhelin palautuu tehdasasetuksiin. Tiedot poistuvat puhelimesta, mutta eivät välttämättä SD-kortilta.

***


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.