Tee itse: Muuta kodin ilmettä maalin avulla

Kodin ilmettä voi muuttaa pienillä väripilkuilla.

Kyllästyttääkö asuntosi sisustus? Nopeita muutoksia saa aikaa maalaamalla esimerkiksi erilaisia huonekaluja kuten tuoleja, peilejä tai lipastoja eriväriseksi. Myös rappusten sekä keittiökaappien maalaamisella saat uutta ilmettä aikaiseksi.

Maalaus tekee asunnosta usein viihtyisämmän ja siistimmän näköisen. Se myös pitää monet materiaalit hyvässä kunnossa. Vanhoja huonekaluja ei siis kannata heittää menemään ennen uuden ilmeen kokeilua.

Huonekalut

Nopean muutoksen kodin ilmeeseen saa maalaamalla huonekaluja. Muista, että tasaisen lopputuloksen saa aikaiseksi hiomalla vanha lakka tai maali ensiksi pois kokonaan. Muutoin lopputulos saattaa olla raidallinen. Poista hiontapöly esimerkiksi pölyharjalla tai imuroimalla.

Sivele sitten huonekalun ylle pohjamaali yhdensuuntaisin vedoin huonekalun päälle. Maalatessa, kannattaa pohjamaalin jälkeen sivellä pintamaali 1-2 kertaa. Muista valita kyseiseen huonekaluun parhaiten sopivat tuotteet.

Portaat

Jos haluat maalata askelmat uusiksi, kannattaa pohjatyö tehdä tarkasti. Muutoin vanha maali tai vanha lakka saattavat kuultaa uuden maalin alta. Levitä sitten ensimmäiseksi pohjamaali. Tämän jälkeen varsinainen maalikerros kannattaa levittää ainakin kahteen otteeseen. Portaat tulee myös maalata maalilla, joka kestää kulutusta.

Hyvä vinkki portaita maalatessa on maalata aina joka toinen rappu ja antaa sen sitten kuivua, ennen kuin siirtyy loppujen rappusten kimppuun.

Keittiökaapit

Keittiökaappeihin jää helposti paljon rasvatahroja tai muuta likaa, joten pese nämä ensiksi huolella. Keittiökaapit voi hioa hienolla hiekkapaperilla ennen töiden aloittamista. Ole tarkkaavainen, jottei pinnalle jää hiontapölyä. Ovenkahvat täytyy joko suojata huolellisesti tai jopa poistaa maalauksen ajaksi.

Valitse keittiökaapin pinnalle sopiva maali ja pensseli. Keittiökaapin maalaus luonnistuu hyvin aivan paikan päälläkin, mutta työskentely on huomattavasti helpompaa, jos irrotat kaapit paikoiltaan maalausprojektin ajaksi.

Muista

Pohjamaalaus takaa tasaisen ja siistin lopputuloksen pintamaalauksenkin osalta. Anna tuotteiden kuivua kunnolla, jottei niihin tule esimerkiksi sormenjälkiä. Muista myös suojata muun muassa vaatteet ja lattiat hyvin, jotta vältytään ylimääräisiltä murheilta.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat