Eläinprintit ovat sisustuksen kuumin trendi – hyppää kelkkaan

Eläinaiheiset tyynyt ovat tulleet ryminällä sisustuskauppoihin, mutta eläinaiheet näkyvät sisustuksessa muutenkin. Suosiossa ovat erityisesti skandinaaviset eläimet.

Sisustussuunnittelija Vera Öller uskoo, että eläintrendi ei ole häviämässä Suomen sisustuskaupoista vielä hetkeen.

– Suomalaiset ovat vähän arempia, eivät ehkä niin rohkeita ottamaan trendiä vastaan. Suomalaisille pitää näyttää trendiä pitkään, jotta he pääsevät niin sanotusti imuun mukaan. Ruotsissa eläintrendi on ollut jo pidempään näkösällä, samoin Tanskassa.

Öller toivottaakin eläintrendin tervetulleeksi ja hyödyntää sitä itse sisustuksen piristysruiskeena. Hänen mielestään sisustusta ei tulisi ottaa liian vakavasti, vaan hän toivoo, että ilottoman sisustamisen aika olisi ohi.

– Sisustamisessa voisi mielellään näkyä enemmän iloa ja huumoria.

Eläintrendi on Öllerin mukaan lähtöisin juuri Ruotsista ja Tanskasta. Trendikkäimmät sisustuseläimet ovat skandinaavisia.

– Sieltä on pitkälti lähtöisin humoristinen, skandinaavinen suunnittelu. Eläinfiguureissakin näkyy paljon skandinaavisia eläimiä – ei niinkään kirahveja. Suosituin eläin on pöllö, jota näkyy myös koriste-esineissä ja koruissa. Muita suosittuja ovat kauriit ja koirat.

Näin eläimet kirmaavat sinun kotiisi

Mikä tahansa eläin ei kelpaa, sillä kaikki eläimet eivät istu Öllerin mukaan aikuiseen makuun.

– Kissat ja puput menevät vähän söpöstelyksi. Ne ovat lapsellisempia, kun taas aikuiset tykkäävät enemmän juuri koirista ja pöllöistä.

Öller neuvoo hyödyntämään trendiä helposti omassa sisustuksessa sohvatyynyin tai makuuhuoneen tyynyin. Hauskoja kuoseja löytyy myös suihkuverhoista ja eläimet näkyvät valaisimissakin.

– Nämä ovat helppoja ostoksia. Ne ovat edullisia ja niillä pystyy piristämään omaa kotiaan ja klassistakin sisustusta.

Tyynyt eivät kuitenkaan ole ainoa kohde, joilla sisustustaan voi piristää. Öller sanoo, että trendikäs kauris ja erityisesti sen sarvet näkyvät myös esimerkiksi erilaisissa koukuissa, naulakoissa ja koruripustimissa, jotka sopivat hyvin myös suomalaiseen kotiin.

Lue myös:

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat