Tee itse helppo ja edullinen lahja äidille: Katso ihana idea!

Äitienpäivänä äitiä kuuluu hemmotella aamusta alkaen. Tyylikkääseen sänkytarjoiluun tarvitaan tarjotin ja joskus on paikallaan ilahduttaa äitiä uudella tarjottimella. Itse tehty on aina äitien mieleen ja siksi vanhasta taulusta tuunattu tarjotin voisi olla mukava lahja sängyssä aamiaista odottelevalle äidille.

Lasilla varustettuja tauluja voi löytyä hylättyinä kodin kaapeista, kirpputorilta tai tavaratalojen kehysvalikoimistakin alle kymmenellä eurolla. Kuvien tuunauskohde löytyi kirpputorilta kolmella eurolla, mikä sekin oli liikaa varsin rumasta tauluyksilöstä. Sen potentiaali riitti kuitenkin kaupantekoon ja lopputulos miellytti ainakin yhtä äitiä.

Lasillinen taulu muuttuu tarjottimeksi, kun siihen liittää kantokahvat. Jos taulussa on ruma kuva, voi sen vaihtaa kauniiseen tapettipalaan, rakkaiden kasvokuvista koottuun valokuvakollaasiin, puuvillakankaaseen tai muuhun lasin ja taustan väliin sopivaan materiaaliin. Jos kehykset eivät miellytä, voi ne päivittää maalilla uuteen uskoon.

Taulu purettiin osiin ja puinen kehys hiottiin kevyesti. Tavoitteena oli maalia imevä mattapinta siten, että naarmut ja elämän jäljet kehyksissä kuitenkin säilyvät. Kaksi maalikerrosta hopean sävyistä Miranolia tunnin välein ja vuorokauden kuivamisen jälkeen kehykset olivat valmiit kahvoja varten.

Kahvoiksi valittiin tukeva rautalanka, johon pujotettiin pastellinsävyisiä muovihelmiä. Rautalangat pujotettiin niitä varten poratuista rei'istä ja päät kieputettiin yhteen taulun takana. Ylimääräiset rautalangat katkaistiin pihdeillä ja teipattiin tiukasti kehyksen taakse.

Helmet voi pujotella myös vahvaan lankaan, kunhan sen saa sidottua tiukasti.

Uuden tapettipalan tarve oli helppo mitata vanhan taulun kuvan avulla. Tapetiksi valittiin vaaleasävyinen, keväinen lintutapetti. Tapetti aseteltiin lasin ja taustalevyn väliin ja taustalevy kiinnitettiin hakasilla tukevasti kehykseen. Lasin kestävyyden kannalta tärkeintä on, ettei lasin ja taustapahvin tai -vanerin väliin jää ilmaa. Tausta täytyy myös kiinnittää hyvin kehykseen, jotta se kantaa herkkulastin painon.

Kovin painavaa äitienpäiväateriaa taulutarjottimelle ei uskalla ladata mutta kyllä sillä kahvikupposen ja leivoksen sänkyyn kantaa. Jos tarjottimesta tuli hienompi kuin alkuperäinen taulu, voi sen nostaa seinälle siksi aikaa, kun tarjottimelle ei ole käyttöä.

Tapetti: seinäruusu.fi

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja