Mainos

Teatteriryhmä Särjen äänellä kysyntää ulkomailla

Teatteriryhmä Särjen ääni on kutsuttu Latviaan. Ryhmä esiintyy Riian kansainvälisillä kokeellisen taiteen festivaalilla, Homo Novus 99.

Katselmuksen järjestää Latvian Uusi Teatteri-instituutti. Särjen ääni esiintyy 25. ja 26. lokakuuta Skavatuve teatterin tiloissa. Lisäksi Särjet ovat mukana jamisessiossa yhdessä eri maista festivaalille osallistuvien muusikoiden ja taiteilijain kanssa. Katselmukseen saapuu teatteriryhmiä Virosta, Venäjältä, Tshekistä, Liettuasta, Englannista, Makedoniasta.

Teatteriryhmä Särjen ääni toimii äänen ehdoilla. Se käyttää äänen tarjoamia mahdollisuuksia laajasti hyväkseen. Esiintyjät tuottavat ääntä tavallisilla ja epätavallisilla soittimilla ja esineillä sekä ääntelemällä. Soittimet ulottuvat tuolista, hetekasta, puulelusta aina saksofoniin, hanuriin ja kontrabassoon.

Särjen ääni -ryhmän muodostavat Appe, Cris af Enehielm, Pauliina Hulkko, Elina Hurme, Sanna Salmenkallio, Hellen Willberg. Marraskuussa ryhmä esiintyy Prisma-festivaalilla Saksassa Oldenburgissa. Tapahtuma esittelee Itämeren maiden teatteria, tanssia, kirjallisuutta, musiikkia ja kuvataiteita.

Vuoden 2000 alussa on vuorossa Pariisi, jossa Särjet esiintyvät Suomen instituutissa. Samaan aikaan 14.-15. tammikuuta ovat Cris af Enehielmin näyttelyn ja performanssin avajaiset. Ryhmä täydentyy tanssija Ervi Sirénillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.