toim. Sari-Leena Heilanen
2 munakoisoa
suolaa, oliiviöljyä
2dl juustoraastetta
1 dl silputtua persiljaa
Kastike:
2-3 rkl ruokaöljyä
1 tlk ( 440g) tomaattimurskaa
1 rkl valko-tai punaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 sipuli tai pari uudensadon sipulia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilipippuria
ripaus sitruunapippuria
1 tl oreganoa
Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna vetäytyä noin 30min. Valmista kastike tällä välillä. Sekoita kaikkia kastikkeen aineet keskenään. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Pyyhi suola pois munakoisoviipaleista esim. talouspaperilla. Voitele viipaleet öljyllä. Asettele munakoisot grillille ja grillaa niitä molemmilta puolilta noin 3-5 minuuttia.
Pane kahden munakoisoviipaleen väliin kastiketta, juustoraastetta ja hieman tuoretta persiljaa koristeeksi. Täytetyt munakoisot sopivat hyvin lisäkkeeksi grillatulle jauhelihapihville.
Pirteät jauhelihapihvit
400g jauhelihaa
1-2 kesäsipulia silputtuna
1 rkl kapriksia
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1 tl chilimaustetta
suolaa
mustapippuria
myllystä
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Muotoile pihveiksi kostutetuin käsin. Laita pihvit grillille paistumaan. Tarjoa heti.