Täysjyvä-pähkinäsuklaakeksit

Näitä keksejä voit herkutella hyvällä omalla tunnolla! Kekseissä on ravitsemuksellisesti monipuolisia raaka-aineita; ruista, tummaa jauhoa, pähkinää, hunajaa, tummaa suklaata ja rypsiöljyä.

  • 4 dl Myllyn Paras KARU-Pikakaura-Ruishiutaleita tai Ruishiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata
  • 50 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 1¼ dl tummaa sokeria tai hunajaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl appelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa
  • 50 g rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, mehu tai maito ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille erilleen toisistaan.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-8 min.

VINKKI: Voit sulattaa pintaan tummaa suklaata ohuina raitoina koristeeksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat