Mainos

Tavallinen kurkkukipu paljastui syöväksi – tuore äiti sai murskaavan diagnoosin vain viikkoja synnytyksen jälkeen

Kurkusta löytynyt patti paljastui hengenvaaralliseksi syöväksi, joka saattaa minä hetkenä tahansa koitua tuoreen äidin kohtaloksi. 

Muutama kuukausi ennen poikansa syntymää raskaana oleva Kristin Freeze huomasi kaulallaan, muutama sentti korvansa alapuolella oudon patin. Nainen ei kuitenkaan uskonut kyseessä olevan mitään vakavaa, eikä hän tullut maininneeksi yllättäen ilmaantuneesta patista edes lääkärilleen.

Muutama viikko synnytyksen jälkeen Freeze alkoi kuitenkin tuntea kurkkukipua, joka ei tuntenut menevän ohi sitten millään. Vastasyntyneen lapsen äiti ajatteli kärsivänsä tavallisesta infektiosta ja päätti käydä hakemassa lääkäriltä antibiootteja. Välittömästi patin tutkittuaan lääkäri alkoi aavistella, että kaikki ei ollut kunnossa. Jatkotutkimukset paljastivatkin pian ikävän totuuden; nainen oli sairastunut kilpirauhasyöpään.  

– En voinut kuvitella, että patti johtaisi diagnoosiin kilpirauhassyövästä. Kuulin vain sanan syöpä ja ajattelin, että tulisin kuolemaan. Olin peloissani, minulla oli pieni vauva ja hän tarvitsi minua, Freeze kertoo.

Neljä päivää diagnoosin saamisen jälkeen nainen makasi leikkauspöydällä, jossa kilpirauhassyöpä paljasti todellisen luonteensa. Syövän todettiin levinneen myös muualle kehoon – nainen oli todennäköisesti sairastanut syöpää tietämättään jo viiden vuoden ajan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kymmenen tuntia kestäneessä leikkauksessa naisen niskasta poistettiin 18 imusolmuketta, joista 11:ssä löydettiin syöpä. Muutamassa päivässä tuoreen äidin onni vaihtui pelkoon tulevasta.

Syöpään ei voi vaikuttaa – se vain tapahtuu

Nyt kolme ja puoli vuotta myöhemmin syöpä on edelleen läsnä Freezen jokapäiväisessä elämässä, mutta niin kauan kun syöpäkasvaimet eivät osoita kasvamisen merkkejä, nainen ajattelee asioiden olevan hyvin. Vaikka syöpä saattaa alkaa leviämään minä hetkenä hyvänsä, nainen haluaa nyt keskittyä viettämään aikaa poikansa kanssa niin paljon kuin mahdollista.

– Haluan viettää kaiken aikani hänen kanssaan. En ajattele, että mitään pahaa tapahtuisi, mutta jos niin käy, haluan pojallani olevan muistoja minusta, Freeze kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka nainen myöntääkin aluksi pohtineensa, miksi tämän piti tapahtua juuri hänelle juuri nyt, kun hän oli vihdoin saanut perheen, josta hän oli unelmoinut niin pitkään. Ajan kuluessa hän on kuitenkin ymmärtänyt, ettei voinut sille mitään. Syöpä on asia, joka vain tapahtuu.

– Joskus mietin, mitä jos lääkärit olisivat löytäneet syövän aiemmin. Mutta jos he olisivat, minulla ei olisi poikaani. Ehkä asiat tapahtuivat syystä, Freeze kertoo.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.