Tätä suomalaista herkkua kadehditaan maailmalla – esillä näyttävästi New Yorkissa

New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa pääsee tutustumaan suomalaiseen kouluruokaan rajoitetun ajan lokakuun alussa.

Museossa on mahdollisuus päästä maistamaan suomalaista kouluruokaa Back to School: A Taste of Finland -tapahtuman aikana lokakuun alussa kahden viikon ajan. Keitosten takana on suomalainen huippukokki Petteri Luoto yhteistyössä Cafe 2 -ravintolan kokin Lynn Boundin kanssa. Petteri Luoto tunnetaan myös Makuja-ohjelman kokkina.

MoMA:n tiedotteessa hehkutetaan suomalaista kouluruokaa edelläkävijänä, sillä Suomi oli vuonna 1948 ensimmäinen maa, joka alkoi tarjota oppilaille ilmaista lounasruokaa. Myös useat amerikkalaispoliitikot ovat noteeranneet puheissaan suomalaisen kouluruoan erityisyyden. Presidenttiehdokas Mitt Romney julisti syyskuun lopussa, että amerikkalaisten tulisi ottaa mallia suomalaisesta koulutussysteemistä. Ilmaista kouluruokaa on tarjolla vain hyvin harvoissa maissa ja siksi tätä harvinaista herkkua kadehditaankin suuresti ulkomailla.

Lohikeittoa ja makaronilaatikkoa

Suomalaisia kouluruokia pääsee maistamaan New Yorkissa lounasaikaan ostamalla museosta noin 15 euron hintaisen lipun. Samalla hinnalla pääsee tutustumaan myös muualle museoon.

Tällä viikolla museovieraat pääsevät maistamaan suomalaista lohikeittoa, tillikurkkuja, hapankorppua ja ruisleipää voinapin ja juuston kera sekä puolukkaista vispipuuroa. Ensi viikolla ruokalistalle ilmestyykin sitten suomalaislasten suosikki, makaronilaatikko. Tarjolla on myös punakaalisalaattia rusinoilla ja lantulla, maitovanukasta sekä mustikkakeittoa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja