Tässäpä vasta teräsmummo! 100-vuotias joogaopettaja antaa vinkit onnelliseen elämään

0:32
Vielä vuosi sitten porilainen Eveliina Mäenpää kärsi vaikeasta masennuksesta, selkä- ja hartiakivuista ja painoi 130 kiloa. Vain yhdessä vuodessa koko elämä on kuitenkin muuttunut joogan avulla. Nyt Eveliina on jälleen oppinut arvostamaan itseään.

100-vuotias nainen toimii edelleen joogaopettajana. Hän avaa Daily Mailille hänen pitkän ikänsä salaisuuksia.

Tao Porchon-Lynch on legendaarinen joogaopettaja, joka vielä 100 vuoden iässä opettaa lukuisille ihmisille joogan saloja New Yorkissa.

On hämmästyttävää, miten 100-vuotias ihminen voi olla Taon tavoin edelleen niin vetreässä, notkeassa ja teräksisen hyvässä kunnossa.

Tee, mitä rakastat

Tao sai ensikosketuksensa joogaan vain 7 vuoden ikäisenä kotimaassaan Intiassa, kun hän näki joukon miehiä erilaisissa jooga-asennoissa rannalla.

Taon taitoja voit ihailla videolta:


Vielä tuohon maailmanaikaan jooga oli vain miehiä varten – kenties siksi, että asentoja pidettiin naisille liian vaikeina tai epäsoveliaina.

Tao on ollut perusluonteeltaan aina hyvin päättäväinen, ja siksi hän päättikin pystyvänsä siihen, mihin miehetkin. Niinpä hän rikkoi silloisia tabuja menestymällä miehille suunnatussa lajissa.

– Olen koko elämäni noudattanut ohjetta, jonka mukaan elämässä on tehtävä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvältä. Älä kuluta aikaasi vain miettimiseen, vaan toimi, Tao kannustaa.

Positiivinen elämänasenne on kaiken a ja o

Tao opetti joogaa jo teini-ikäisenä. Jo tuolloin hän ymmärsi oikeaoppisen hengittämisen tärkeyden ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Hän muistuttaa, kuinka tärkeää on muistaa ylläpitää myös istuessa ryhdikästä asentoa hengittämisen vuoksi.

Nainen paljastaa, että oikeaoppinen hengittäminen saattaakin olla yksi niistä lukuisista keinoista, joilla hän pysyy liikkeessä ja hyvässä kunnossa yhä tänäkin päivänä.

Ei ole epäilystäkään, etteikö Taon liikunnallisella ja terveellisten elämäntapojen siivittämällä elämällä olisi ollut vaikutusta hänen pitkään elinikäänsä.

Nainen itse uskoo, että hänen pitkän ikänsä salaisuus piilee myös hänen positiivisessa elämänasenteessaan.

– Joka aamu katson herättyäni taivaalle ja sanon: ”Tästä tulee elämäni paras päivä”, ja niin siitä aina myös tulee, Tao paljastaa.

Palkittu elämänsaavutuksistaan – tuttu myös America’s Got Talent -ohjelmasta

Tänä vuonna 101 vuotta täyttävä joogaopettaja asuu yksin esikaupunkiasunnossa. Hän ei kuitenkaan elä yksin, sillä hänellä on kertomansa mukaan elämässään lukuisia läheisiä ihmisiä: ystäviä, joogaoppilaita, hoitajia ja kollegoita. Läheiset ihmiset ja tärkeät ihmissuhteet ovatkin olleet yksi vanhan naisen elämän eliksiireistä.

– He ovat saaneet minut jatkamaan. Heidän ansiostaan olen edelleen täällä, Tao kiittelee.

Tao on vuosien saatossa joogannut maailman parhaiden kanssa. Mittavan joogauransa lisäksi nainen on vaikuttanut suositussa America’s Got Talent -kykyjenetsintäohjelmassa.

Tao on kirjoittanut myös kaksi kirjaa, minkä lisäksi Intian pääministeri palkitsi Taon aiemmin tänä vuonna arvostetulla Padma Shrin -palkinnolla poikkeuksellisten saavutustensa ansiosta.

Tao on luvannut rauhoittaa liikunnantäyteistä elämäänsä. Siitä huolimatta hän aikoo jatkossakin ohjata joogatunteja muutaman kerran viikossa – unohtamatta toista rakasta liikuntaharrastustaan: tanssia Fred Astaire -seurassa. 

Lähde: Daily Mail 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja