Tässä ovat yleisimmät putkitukosten aiheuttajat: "WC-raikastimet tulisi poistaa kaupoista"

Asiantuntija paljasti Koti-osiolle, mitkä ovat yleisimmät syyt kodin putki- ja viemäritukosten takana. Putkistojen tukoksia voivat aiheuttaa hyvin yllättävät asiat!

Helsinkiläisen Töölön Putkiliikkeen työnjohtaja Anita Turunen kertoo, että kodin viemäristöjä tukkivat esineet ja asiat päätyvät usein putken nieluun tai hieman eteenpäin putkistossa.

– Yleisin lattiakaivon tukkija ovat ihmisten hiukset, ja ne tukkivat myös pesualtaiden hajulukkoja. Myös parransänki, iho ja saippua aiheuttavat tukoksia WC-tilojen altaisiin ja viemäreihin.

Keittiön tukosten yleisin syypää taas on ruoasta irtoava rasva, joka voi tukkia viemäristöt hetkessä. Turusen mukaan minkäänlaisia ruoantähteitä ei sen vuoksi tulisi kaataa viemäreihin tai tiskialtaisiin.

Pöntöistä löytyy jopa vaatteita

WC-pöntön tukoksia useimmiten aiheuttavat seikat ovat Turusen mukaan liiallisen WC- tai talouspaperin laittaminen pönttöön. Kiusallinen syypää tukoksiin voivat olla myös WC-raikastimet, joista voi koitua asiakkaalle mittava lasku.

– Minun mielestäni WC-raikastimet tulisi ottaa pois kauppojen hyllyistä! Euron raikastimesta tulee todella kallis mikäli se joutuu pönttöön, sillä useimmissa tapauksissa pönttö on irroitettava kokonaan tukoksen poistamiseksi. Lasku tästä tulee useimmiten asukkaalle itselleen.

Päätyy pönttöön myös muunlaisia esineitä tavanomaisten WC-tavaroiden lisäksi. Turunen on kuullut pöntöistä kaivettavan esiin ainakin pyyhkeitä, sukkahousuja, vaatteita ja sanomalehtiä.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja