Tässä ovat vuoden surkeimmat mobiiliviritelmät

Kuluneen vuoden aikana on julkistettu monia onnistuneita ja kiinnostavia teknologiatuotteita sekä -palveluja, mutta suureen joukkoon mahtuu myös epäonnistujia.

Datamonitor groupiin kuuluva tutkimusyhtiö Ovum on julkistanut mielestään vuoden 2010 surkeimmat langattoman teknologian viritelmät. Jo pelkkä palkinnon nimi - Wireless Turkeys Awards 2010 - kertoo, että kyseessä ei ole se mairittelevin pokaali kaapissa.

- Innovaatioiden monimuotoisuudesta johtuen jaoimme tämän vuoden palkinnot kolmeen erilliseen kategoriaan jotka ovat: laitteet, mobiilisovellukset sekä mobiilipalvelut, kertoo Ovumin päätutkija Emeka Obiodu.

"Vaateketjun oma tabletkone, joka ei tottele"

Langattomien laitteiden kategoriassa voiton vei brittiläisen Next-muotiketjun Next Android -tabletkone. Kyseessä on Ovum-yhtiön mielestä vain yksi monista markkinoilla olevista halvoista ja kehnoista tabletkoneista, mutta koska sillä on edes nimi, se voitiin nimetä "palkinnon" saajaksi.

BBC:n toimittajan mukaan kyseessä on raivostuttava laite, joka muistuttaa hemmoteltua kakaraa, koska se ei tottele.

"iMussolini-sovellus todellinen huonon maun osoitus"

Surkeimpien mobiilisovellusten kategoriassa iPhone-älypuhelimelle kehitetty iMussolini-sovellus vei voiton. Kyseisen sovelluksen kautta voi ladata puhelimeensa Italian entisen diktaattorin Benito Mussolinin puheita. Ovumin palkintoraadin mukaan sovelluksen kehittäjien olisi ehkä pitänyt miettiä kahteen kertaan sovellusta laatiessaan.

Emeka Obiodun mukaan hyvä asia on kuitenkin, että kyseistä sovellusta ei enää ole saatavilla sovelluskaupasta.

Käyttäjää maksusta kehuva palvelu meni äärimmäisyyksiin

Mobiilipalveluiden kategoriassa voitto meni tänä vuonna AwesomenessReminders- palvelulle. Hulppeat 45 puntaa kuukaudessa maksavassa palvelussa tilaajalle soittaa henkilö, joka kehuu tilaajaa mahtavaksi ihmiseksi.

- Jo pelkästään tuollaisen palvelun tarjoaminen on aivan päätöntä. Palvelun tarjoaminen vieläpä maksusta on jo ihan mahdotonta uskoa, Obiodu päivittelee.

Maksullinen kehumispalvelu oli Ovum-tutkimusyhtiön arvioimista innovaatioista niin omaa luokkaansa, että se nousi korkeimmalle palkintopallille.

Lue myös:

    Uusimmat