Tässä ovat vuoden parhaat lelut ja pelit

Suomen Leluyhdistys on jälleen valinnut lelujen ja pelien kärkijoukon. Kilpailuun osallistui 19 leluja ja 42 peliä.

Suomen Leluyhdistys on valinnut parhaimmiston taaperolelujen, leikki-ikäisten lelujen ja koululaisten lelujen joukosta. Arviointiraatiin kuului päiväkoti- ja koululaisryhmiä sekä heidän ohjaajiaan, jotka testasivat sekä arvioivat leluja kuukauden ajan.

Vuoden taaperoleluksi valikoitui Mega Bloks Funny Animals -rakennuspalikat. Raadin mukaan palikat ovat houkuttelevan värisiä ja kestävän tuntuisia. Niissä on erilaisia muotoja ja ne kiinnostivat taaperoita.

Leikki-ikäisten lelujen voittajaksi tuli Fisher-Price Jake Bucky Pirat Ship -merirosvolaiva, jonka kokoa pidettiin leikkeihin sopivana.

Koululaisten parhaimmaksi leluksi tuli taas Lego Chima Leijonien CHI-temppeli, joka koettiin vaikeaksi mutta niin hauskaksi, että temppeliä voisi rakentaa monta tuntia.

Vuoden pelin valinnalla pitkä historia

Tänä vuonna paras peli valittiin 20. kerran. Kilpailua on käyty säännöllisesti vuodesta 1993 lähtien ja kilpailusarjaan kuuluu lasten, perheiden ja aikuisten pelit. Sarjojen raadit muodostuivat toimittajista ja lasten parissa työskentelevistä.

Vuoden parhaaksi lasten peliksi kohosi yli 4-vuotiaille tarkoitettu Rapelli. Ekopelin osia kehuttiin laadukkaiksi ja sääntöjä pidettiin selkeinä. Rapellissa on myös useita peliversioita.

Perhepelin ykköseksi valikoitui Super Farmari, jota raati piti "hienona, simppelinä ja eleganttina kokonaisuutena". Säännöt oli raadin mukaan helppo oppia ja pelin kokonaisuus oli toimiva grafiikkaa, peli-ideaa ja pelattavuutta myöten.

Aikuisten pelien parhaaksi tuli tänä vuonna Qin, jota on raadin mielestä helppo opettaa ja oppia. Pelin ansioksi katsottiin, että se on hyvä kaksinpeli, yksinkertainen mutta toimiva.

Kuvat: Suomen Leluyhdistys

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat