Tässä ovat kesän suosituimmat pyörämallit – sähköpyörät herättävät kiinnostusta

Kesällä polkupyörä on sekä monen hyötyliikkujan että aktiivikuntoilijan valinta. Kokosimme yhteen kuluneen kesän haetuimmat pyörämallit.

Aurinkoinen kesä on tarjonnut erinomaiset edellytykset pyöräilylle ja Hintaoppaassa pyörien vilkkain hakusesonki ajoittui kesäkuun puolen välin ja heinäkuun puolen välin haarukkaan.

– Datamme osoittaa, että suurin piikki pyörähauissa on ollut 24.6. Varmastikin moni on jäänyt juhannukselta lomalle ja uuden pyörän hankinta on tullut ajankohtaiseksi, pohtii Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Kesän haetuin pyörä on on ollut KS Cycling Euphoria 28” 2016 -maantiepyörä, jonka saa edullisimmillaan hintaan 330€. Toisella sijalla on Serious Cycles Rockville 26” 2017 -malli, jonka hinta on 219€. 3.–5. -sijat menevät sähköpyörämalleille.

Sähköpyörä tuo helpostusta matkantekoon

Hintaoppaan kesän kymmenestä haetuimmasta pyörästä kolme on sähköpyöriä ja sadan haetuimman pyörän joukossa on kaiken kaikkiaan 18 sähköpyörämallia. Siinä missä normaalin pyörän voi hankkia itselleen muutamalla satasella, alkavat sähköpyörien hinnat noin 700 eurosta ja laatumallien hinnat 1500 eurosta.

– Tämän hetken haetuin sähköpyörämalli on DBS Helix HD 2017, jonka saa edullisimmillaan 1099 euron hintaan”, Matinvesi-Bassett selvittää.

Sähköpyöriä on kahdentyyppisiä; sähköavusteiset pyörät eivät toimi pelkällä sähkömoottorilla vaan moottorin tarkoituksena on avustaa polkemista ja antaa pyöräilijälle lisäpuhtia. Tehokkaamman luokan sähköpyörät voivat kulkea pelkän sähkömoottorin avulla ilman polkemista.

– Sähköavusteinen pyörä voi tuoda helpostusta esimerkiksi pidempää työmatkaa polkevan, sekä raskaita ylämäkiä ja vastatuulta karttavan arkeen. Pyöräily on kevyempää ja pidemmät matkat taittuvat helpommin ja nopeammin.

Hintaoppaan kesän haetuimmat pyörät 1.5.–8.8.2018 ja alin hinta 9.8.2018.

Vertaile eri pyörämalleja ja hintoja täällä.

Kuva: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja