Tässä ovat Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat – seitsemännellä kaudella osallistujat saavat vertaistukea toisistaan

19:10
Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat kertoivat MTV Livessä, mitä tehdä, jos kumppanin naama alkaa ärsyttää. Entä mistä saa lisää intoa seksielämään?

Ensitreffit alttarilla -asiantutijat saivat tällä kaudella tehtäväkseen valita neljä avioituvaa paria.

Seitsemännellä Ensitreffit alttarilla -tuotantokaudella tuttu asiantuntijakolmikko: parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen sekä pastori Kari Kanala valitsevat ensimmäistä kertaa neljä toisilleen sopivaa paria, joiden tukena rakkauden ja pysyvän parisuhteen etsinnässä he läpi kauden ovat. Myös jaksoja on enemmän kuin aiemmilla kausilla: 14.

Tällä kaudella nähdään myös tuoreiden aviovaimojen tapaaminen keskenään ja se, kun aviomiehet pääsevät vaihtamaan yhdessä ajatuksia siltä, miltä avioelämä tuntuu ja miten uudenlainen arki sujuu.

Kauden tärkeimmiksi teemoiksi nousevat unelmat ja niiden toteutuminen parisuhteen kautta, sekä toisaalta unelmien ongelmallisuus parisuhteen kannalta: mitä tehdä, jos liian selkeä unelmakuva kumppanista estää tyytymästä todelliseen ihmiseen? Asiantuntijoiden johdatuksella myös katsojat pureutuvat miettimään parisuhdettaan ja omia käytösmallejaan aivan uudella tavalla.

Tutustu Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoihin:

Kari Kanala

Kirkkoherra, teologian maisteri

Alusta saakka Ensitreffit alttarilla –ohjelmassa mukana ollut ja viime vuonna asiantuntijakolmikkoon muutaman vuoden tauon jälkeen palannut Kari Kanala on Paavalin seurakunnan kirkkoherra. Hän on toiminut pappina sekä Suomessa että ulkomailla merimieskirkon palveluksessa ja työskennellyt lisäksi kirkkohallituksessa sekä julkaissut vaimonsa Milla Mäkitalon kanssa kirjan Suhteellista – Pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta.  

Yksin on kylmä maata, mutta kaksin on lämmin -sanonta kiteyttää Kanalan mielestä hyvin sen, mistä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa on kyse; ihmisen tarpeesta saada rakastaa ja tulla rakastetuksi. Kanala näkee, että avioliitto on ennen kaikkea tahdon asia. Sanaan ”tahdon” kiteytyy paljon, ja se merkitsee sitä, että on valmis kohtaamaan myös vaikeat hetket yhdessä. Pappina Kanala kokee tehtäväkseen lohduttaa ja rohkaista pareja. Hän toivoo, etteivät parit kiirehtisi, vaan tutustuisivat toisiinsa rauhassa ilman paineita. Ei ole itsestäänselvää, että tunteet heräävät kuin salamaniskusta. 

Kari Kanala on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi. Vapaa-ajallaan hän pelaa jalkapalloa urheilu- ja raittiusseura Zoomissa ja viettää aikaa perheensä kanssa. Kanala on myös mukana järjestämässä Paavalin kirkolla erilaisia matalan kynnyksen tapahtumia ja ohjelmaa, jotka tuovat kirkon lähemmäs ihmisiä.

– Toivon, että myös tämä ohjelma tarjoaa matalan kynnyksen puhua meille tärkeistä asioista, sillä suurin on rakkaus, Kanala toteaa.

Marianna Stolbow

Parisuhdekouluttaja ja kirjailija, FM

Marianna Stolbowilla on takanaan vankka kokemus parisuhdekouluttajana. Yksityisvastaanottonsa lisäksi hän kouluttaa sote-alan ammattilaisia, luennoi ja kirjoittaa. Stolbow on julkaissut tietokirjat Erosta eteenpäin, Vanhempieni kaltainen ja Rakastamisen taito sekä kaunokirjallisen teoksen nimeltään Surua se tyttö kantaa.

Kolmannen kerran Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa mukana oleva Stolbow uskoo ohjelman olevan tärkeä – ei pelkästään valituille pareille, vaan laajemmallekin yleisölle. Ohjelmassa pohditaan ja harjoitellaan hyviä parisuhdetaitoja, joiden omaksuminen hyödyttää vanhempien kautta myös lapsia. Parisuhdetyöllä onkin yhteiskunnallinen merkitys, sillä hyvien parisuhdetaitojen katveessa, turvallisessa arjessa kasvaneet lapset rakentavat aikanaan turvallista maailmaa ympärilleen. Stolbow näkee, että parisuhdetaitojen levittäminen ja niistä puhuminen on siten paljon tärkeämpää kuin äkkiseltään osataan ajatella. 

Stolbowin mukaan tarkan valintaprosessin kautta syntyvä suhde saattaa toimia jopa paremmin kuin ihastumisen kautta valittu, sillä rakastuneen on vaikea nähdä toisen moninaisia ominaispiirteitä ja omia syvimpiä tarpeitaan. Ohjelmassa pareilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa rauhassa ja kuoria pala palalta esiin niin itseään kuin toistakin.

– Rakkaus syttyy ajan kanssa, jos on syttyäkseen. Ensin kuitenkin vaaditaan uteliaisuutta, sitten turvallisuutta ja sitä kautta tunne, että toiseen voi luottaa ja siksi myös pitää hänestä, Stolbow toteaa.

Stolbowilla on kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Hän kertoo karkaavansa aina tilaisuuden tullen mökille Turun saaristoon, jossa hän viihtyy uiden, lorvaillen, kirjoittaen ja lukien.

Elina Tanskanen

Erityistason seksuaaliterapeutti, pariterapeutti, YTM

Viidettä kertaa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa mukana oleva Elina Tanskanen on erityistason seksuaaliterapeutti, joka tekee terapiatyötä yksilöiden ja parien kanssa. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, kuten Onnellisesti yhdessä ja Parempaa seksiä, ja kouluttaa lisäksi seksuaaliterapeutteja.  

Tanskanen kertoo arvostavansa rooliaan: sitä, että hän saa olla mukana saattamassa yhteen ihmisiä, jotka ovat todella sitoutuneita ja motivoituneita lähtemään prosessiin, jonka he ohjelmassa käyvät läpi. Se riisuu parien väliltä myös pelaamisen ja arvailun: ei tarvitse miettiä, soittaako toinen vai ei. Tavalliset asiat kuten kaupassakäynti voivat tuntua normaalisti pakkopullalta, mutta kun sen tekee kumppanin kanssa, voi arkisesta tulla juhlaa. Pienetkin arjen yhteiset hetket auttavat pareja muodostamaan yhteyden toisiinsa. Kun asioita tehdään yhdessä, syntyy me-henki: kokemus siitä, että olemme hyvä tiimi. Tärkeää on myös muistaa olla vertailematta omaa parisuhdettaan muiden suhteisiin, sillä jokainen suhde on ainutlaatuinen. Kaiken ytimessä on kokemus kuulluksi ja nähdyksi, ymmärretyksi ja arvostetuksi tulemisesta. 

– Hyvä parisuhde on turvasatama, tukipilari, jonka suojissa levätä rankan päivän jälkeen. Sellaisen löytäminen saattaa nostaa elämänlaatua kohisten, Tanskanen sanoo.

Elina Tanskanen on naimisissa ja hänellä on kaksi kouluikäistä lasta sekä yksi bonuslapsi. Vapaa-ajallaan hän mökkeilee perheineen ja lukee. 

Uudet Ensitreffit alttarilla -jaksot alkavat Maikkarin superviikolla tiistaina 1.9. klo 21. MTV3-kanavan superviikolla 31.8. - 6.9. starttaa yhteensä kahdeksan ohjelman uudet jaksot.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja