Mainos

Tarhakohu ei vaikuttanut turkisten myyntiin

Viime aikoina käyty julkinen keskustelu turkistilojen oloista ei näytä vaikuttaneen turkisten menekkiin.

Esimerkiksi Vantaalla tänään alkanut turkistuottajien huutokauppa keräsi noin 600 asiakasta, joita tulee paitsi Venäjältä ja Euroopasta myös Kiinasta. Kyseessä on yksi turkistuottajien myyntikauden tärkeimmistä huutokaupoista.

- Kiina on tulossa kovaa markkinoille. Siksi hinnat nousivat paljon tällä kaudella, arvioi italialaisille muotitaloille turkiksia ostava Rino Ghielmetti.

Hintoja nostaa myös kova kysyntä, sillä kansainvälisten muotiviikkojen perusteella turkis on ensi talvena erityisen kovassa huudossa.

- Tämä materiaali on vahvasti muodissa. Näillä viimeaikaisilla muotiviikoilla kaksi kolmasosaa maailman muotimallistoista sisältää ensi talvena turkista, ja se on valtava osa, iloitsee Turkistuottajien toimitusjohtaja Pertti Fallenius.

Kohun seurauksena eläinsuojelujärjestöt ja jotkut poliitikot olivat valmiita jopa lopettamaan tarhauksen Suomesta aiemmin tänä talvena. Italiassa suomalaistilojen ongelmista ei ole kuitenkaan edes kuultu.

- Luulen, että Suomessa eläimiä kohdellaan hyvin. Tarhaajille kuulemma annetaan avustuksia, jotta eläimillä olisi hyvä elämä, sanoo Ghielmetti.

Vantaan viisipäiväisen huutokaupan aikana tarjolla on muun muassa 2,7 miljoonaa minkinnahkaa ja yli 650 000 ketunnahkaa.

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.