Tapparassa käsillä iso muutos – Jukka Jalonen ottaa kantaa yllätysratkaisuun: "Hänestä voi olla varma tiettyjen asioiden suhteen"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen näkee Rikard Grönborgin Tappara-pestin mielenkiintoisena asiana, jos ruotsalaisen menestysluotsin pesti SM-liigan tamperelaisseuraan saa vielä varmistuksen. 

Muun muassa Iltalehti ja sveitsiläinen Blick ovat uutisoineet Grönborgin siirrosta Tapparaan ensi kaudeksi. Lisäksi ruotsalaisvalmentajan nykyinen seura Zürich Lions on tiedottanut, että Grönborg jättää pestinsä kuluvan kauden jälkeen toisen tehtävän takia. 

Jaloselle Grönborg on hyvin tuttu valmentaja vastustajan aitiosta. Jalosen luotsaamat leijonajoukkueet ovat ottaneet makeat voitot Grönborgin ryhmistä muun muassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016 ja aikuisten MM-finaalissa 2019.

Leijonat-luotsi uskoo, että Grönborgin Tappara-pesti voi hyvinkin toteutua. 

– Mielenkiintoinen (valinta) totta kai. Olemme monta kertaa pelanneet hänen Ruotsiaan vastaan nuorissa ja aikuisissa. Hyvää työtä hän on tehnyt Sveitsissä Zürichissä, Jalonen toteaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

SM-liigan viime vuosien menestysseura on ollut pitkään Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan komennossa. Rautakorpi on jo JYPin leivissä, ja Tapola on jättämättä kirvesrinnat tämän kauden jälkeen. Edessä on siis suuri muutos.  

– Varmaan on ihan hyvä tuoda jotain pientä erilaisuutta. Senhän näkee nopeasti, miten Zürich pelaa, ja sillä lailla Tapparakin varmaan tulee pelaamaan, jos hän (Grönborg) tulee valmentajaksi.

Jalonen ei näe Grönborgin mahdollista valintaa näpäytyksenä suomalaisosaamiselle. Ruotsalaisen kokemus niin seuratasolta kuin maajoukkueista on avainasia.  

– Tappara on varmaan ajatellut niin, että he yrittävät löytää tähän tilanteeseen mahdollisimman hyvän valmentajan. He ehkä kokevat, että Suomessa vapaana olevissa (valmentajissa) ei heille riittävän hyvää tällä hetkellä ole. He ovat kaikki kiinni jossain, ja he päätyvät ulkomaalaiseen, Jalonen pyörittelee.

– Kun mietitään Tapparan menestymistä, vaatimustaso valmennustakin kohtaan on äärettömän kova. He eivät halua ottaa riskiä, että ottaisivat kokemattomamman hyvän prospektin, kun ei voi olla ihan varma.

– Grönborgista voi olla kuitenkin varma tiettyjen asioiden suhteen, että hän on pätevä valmentaja ja viimeisen päälle ammattilainen. Tietty taso on varmistettu.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jalosen mielestä ulkomaalaisosaamista voisi olla liigassa enemmänkin. 

– Yhdessä vaiheessa heitä oli enemmän 90-luvulla. Nyt se on vähentynyt.

– Kansalaisuudesta riippumatta jokaisen pitää paikka ansaita.

Tappara on tällä hetkellä SM-liigassa kuudentena. Grönborgin luotsaama Zürich Lions on Sveitsin liigassa neljäntenä. 

Lue myös:

    Uusimmat