TPS:n ulos potkimalla mestariluotsilla yksi valtava puute – asiantuntija väläyttää silti jo työtarjousta: "Varmasti yksi, jota kysytään"

Lehdistötilaisuus: Ässät - TPS 3:54
Näin synkissä tunnelmissa TPS-luotsi Jussi Ahokas (vas.) oli kauden päättymisen jälkeen.

TPS:n päävalmentajan paikalta potkut saaneen Jussi Ahokkaan seuraava osoite on todennäköisesti Suomen ulkopuolella, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi.

Sihvonen piti Ahokkaan irtisanomista oikeana ratkaisuna TPS:ltä, vaikkakin haluaisi nähdä merkittävämpää vastuunottoa myös seurajohdon puolelta.

– Myös urheilujohtaja (Rauli Urama) on epäonnistunut. Se on irvokas näytelmä, jos kenenkään muun pää ei putoa tai ei myönnetä, että virheitä on tehty, Sihvonen toteaa surkean 100-vuotisjuhlakauden pelanneen TPS:n viime perjantaina ilmoittamasta ratkaisusta.

Ahokkaan, 42, nousujohteinen ura koki kaudella 2022-2023 ensimmäisen isomman kolhun. TPS oli runkosarjassa yhdeksäs ja lähti lomille pudotuspelien avauskierroksen 1-2-tappiolla Ässille.

Ahokas nousi Suomen kiekkokartalle ensin Pikkuleijonien päävalmentajana (MM-kulta 2016) ja sitten porrasta ylempänä Nuorten Leijonien peräsimessä (MM-kulta 2019). Tämän jälkeen hänet valittiin SM-liigan parhaaksi valmentajaksi ensimmäisellä kahdesta KooKoo-kaudestaan (2019-2020).

Juttu jatkuu kuvan alla. 

TPS:n hän johdatti finaaleihin vuosi sitten.   

Ennen maajoukkue- ja liigapestejä Ahokas työskenteli yhteensä seitsemän kauden ajan espoolaisen Bluesin alle 18- ja 20-vuotiaiden joukkueiden päävalmentajana.

Sihvonen on seurannut Ahokasta näistä ajoista lähtien, noin 15 vuoden ajan. Ahokkaan repertoaarista pomppaa esiin yksi iso puute.  

– Pelin tutkiminen ja valmentaminen, Sihvonen linjaa välittömästi ja yhdistää ongelmat Bluesiin.

– Siellä ei ole sellaista pelin valmentamisen perinnettä, kuten esimerkiksi Kuopiossa. Ahokas kuuluu tähän ryhmään valmentajia.  

Sihvosen mukaan Ahokas on "intohimovalmentaja".   

– Voi olla, että hänen pitää hakea vähän vauhtia Keski-Euroopan kautta tai jostain (ulkomailta). Tai vetää hetki happea.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

SM-liigassa vastuuluotsien pestejä ei käytännössä ole enää vapaana ensi kautta ajatellen. Valtaosa seuroista on jo ilmoittanut päävalmentajansa julkisesti – loputkin paikoista on jaettu jo mediatietojen mukaan.

Yhden takaportin Sihvonen avaa Ahokkaalle SM-liigaa ajatellen.

– Ensi kaudella saattaa jo marraskuussa esimerkiksi SaiPa tai HPK tarvita valmentajaa. Jos Ahokas on tuolloin vapaana, hän on varmasti yksi, jota kysytään.

Ja Ahokas olisi varmasti monella tapaa helppo valinta.

– Hänet tunnetaan joviaalina, hyvänä valmentajana. Hän on tehnyt ihan hyvää työtä liitossa, Kouvolassa ja Turussa, Sihvonen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat