Tappara asettaa kovat tavoitteet

Jääkiekon SM-liigassa pelaavalle Tampereen Tapparalle liigakausi 2005-2006 on juhlakausi. Tappara ry:n perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Tapparan SM-liigatoiminnasta vastaa Tamhockey Oy.

Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Miesmäki asettaa juhlakauteen valmistautuvalle Tapparalle kovat tavoitteet tuleviksi vuosiksi.

- Tavoitteena on voittaa seuraavan kymmenen vuoden aikana neljä mitalia, joista kaksi olisi kultaista, Miesmäki sanoo.

Tapparan tuorein Suomen mestaruus on keväältä 2003.

Tamhockey Oy:n toimitusjohtajan Mikko Leinosen mukaan seuralla on myös lyhyemmän aikavälin tavoite.

- Kyllä tärkein kausi on aina meneillään oleva kausi. Jatkuvana tavoitteena meillä on pysyä runkosarjassa kuuden parhaan joukossa. Jokaisen kauden päätteeksi pitää olla kunnollinen mahdollisuus taistella mestaruudesta, Leinonen linjaa.

Juhlavuosi työn merkeissä

Tappara viettää juhlavuottaan työn merkeissä. Juhlakauden avaa 15. syyskuuta pelattava SM-liigan Tampereen avausottelu Tappara-Ilves. Juhlakauteen liittyen lokakuussa julkistetaan Tapparan 50-vuotishistoriikki.

Tammikuussa seura järjestää taitoluistelun SM-kilpailut. Kauden päättää huhtikuussa järjestettävä junioreiden suurturnaus Petro Canada Cup.

Tapparaan palannut päävalmentaja Jukka Rautakorpi heittää omat mausteensa juhlakauteen. Rautakorven mukaan on kuitenkin vielä aikaista puhua Tapparan pelityylistä.

- Nyt ollaan vasta huhtikuussa, joten on vielä liian aikaista pullistella puhumalla mitään Tapparan tulevasta pelitavasta. Pelaajat sen pelin tekevät, valmentajat antavat vain ohjenuorat pelaamiselle.

- Tappara ei kuitenkaan pelaa kaudella 2005-2006 samalla tavalla kuin keväällä 2003. Nimittäin jos se niin tekisi, se ei riittäisi menestymiseen tässä liigassa, Rautakorpi arvioi.

- Vanhat meriitit eivät auta. Pitää kehittyä jatkuvasti, Tappara-luotsi jatkoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat