Tapettien irrotus

Kuinka saadaan entiset tapetit vaivattomammin irti seinistä?
t.Kirsi

Kiitoksia kysymyksestä. Irrotuksen helppous riippuu seinämateriaalista ja käytetystä liimasta. Jos pinta on betonia, voi tapetti lähteä irti vetämällä varovasti. Mitä suurempia lämpäreitä saa aikaiseksi sen parempi. Pohjamaalatusta lastulevystä voi paperin saada irti samalla tavoin.

Ongelmallisempia ovat tilanteet, joissa on käytetty liimoja tai pohjana on pohjamaalamaton seinälevy. Tällöin tapetti ei irtoa ehjinä paloina. Jos tapetti ei suosiolla irtoa, voi aloittaa varovasti kostuttamalla sienellä. Näin paperi pehmenee, liisteri sulaa ja vuodan palat saa irti esimerkiksi lastalla. Mikäli vesi ei tehoa, saa rautakaupoista tapetin irrotukseen tarkoitettua nestettä. Tarkemmat ohjeet saatte pakkauksesta sekä myyjältä.

Kipsilevyn tapauksessa helpointa ja lopputuloksen kannalta siisteintä on uusia seinälevytys. Jos tapetti irtoaa, se usein vie mukanaan kipsilevyn pintapaperin ja tekee kipsiin reikiä. Vesihaudetta ei voi käyttää, koska vesi imeytyy kipsiin ja turvottaa sen.

Vuosisadan alkupuolen kerrostaloissa usein on ongelmana tiilien päälle vedetty betonikerros. Tämä on pehmeää ja saattaa tulla alas tapetin mukana. Putoava ala voi olla suuri. Tällöin rakennetaan taloa uusiksi eli tarvitaan pintaan valu.

Työn iloa toivoo Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja