Mainos

Tanssijärjestäjät kilpailevat kiivaasti eturivin artisteista

Samalla kun suuri osa suomalaisista valmistautuu lomanviettoon, täyttyvät muusikoiden keikkakalenterit - lavatanssit kukoistavat Suomen suvessa. Tanssilavat taistelevat artistien ykkösketjusta ja sen myötä ovat alan palkkiotkin nousussa.

Lauantai-iltana Mäntsälän suurlavalla tanssikansan magneetteina ovat tangokuningatar Taina Kokkonen (kuvassa)ja pitkän linjan Finlanders. Vilkkaita kesäviikonloppuja on vain muutama ja siksi kärkikaarti viedään käsistä. Mäntsälään artistit on buukattu jo toista vuotta sitten.

-Totta kai kun kilpailu kovenee ja nimet kovenee, niin vedetään väkeä enemmän, niin silloin tietysti vedetään rahaakin enemmän, kertoo Jussi Lammela Finlandersista ja muusikkokaveri Aku Toivonen samasta bändistä jatkaa:

-Ja silloin tavallaan, kun kulutkin nousee niin pakkohan se on palkkioittenkin nousta. Esimerkiksi naftan hinta on noussut hirveesti ja hotellien majoituskulut nousee koko ajan.

70 000 kilometriä vuodessa reissaava Finlanders tekee parhaansa ja 800-päinen yleisö on elementissään. Finlandersin soittaessa on illan toisella tähdellä PR-hetki. Taina Kokkonen on näin kesän kynnyksellä kuuma nimi, onhan uusi levy juuri ilmestynyt.

-Se on ehdottomasti bändin ohella artistin tärkeimpiä käyntikortteja, että sulle koko ajan tapahtuu uutta ja nimenomaan sillä musiikkirintamalla, koska se on sitä sun työtä, Taina Kokkonen arvioi.

Uudellamaalla on monta tanssipaikkaa, joten lavanpyörittäjällä ei ole varaa tinkiä, kahden miljoonan markan liikevaihdosta huolimatta. Perinteiseen tapaan osa Mäntsälänkin henkilökunnasta tekee talkoita urheiluseuran tueksi, eikä lava muuten kannattaisikaan.

-Artistien hinnat on 10 000-50 000 markkaa, meillä on halvimmillaan liput 70 markkaa ja kalleimmillaan 80 markkaa, se enempää se ei nouse vaikka on kalliskin esiintyjä, volyymeilla yritetään pärjätä, kertoo Mäntsälän suurlavan toimitusjohtaja Antero Pitkänen.

Tuhti tilipussi häämöttää artistillekin vasta tiukan keikkaputken päässä. Lähes 20:n illan kuukausivauhti sujuu yleisön avulla.

-Kyllä nyt jo huomaa, että kaikki ovat heränneet talviuniltaan. Ihmiset ovat tosi avoimia ja uskalletaan vähän iskeä silmääkin siellä tanssiessa, Kokkonen naurahtaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.