Tanskan kuningatar Margareetan päätös evätä lapsenlapsiltaan kuninkaalliset arvonimet astui voimaan

Tanskan prinssi Joachimin jälkikasvun arvonimiä koskeva muutos astui voimaan 1. tammikuuta.

Tanskan kuningatar Margareeta kertoi syyskuussa hovin virallisessa tiedotteessa poistavansa kuninkaalliset arvonimet neljältä  lapsenlapseltaan, prinssi Joachimin jälkikasvulta Nikolailta, 23, Felixiltä, 20, Henrikiltä, 13 ja Athenalta, 10.

Muutos astui voimaan 1. tammikuuta, ja aikaisemmin prinssin ja prinsessan arvonimiä kantaneet kuninkaalliset tunnetaan tätä nykyä Monpezatin kreiveinä ja kreivittärenä.

Kuningatar Margareetan päätös järkytti prinssi Joachimin perhettä. Prinssi kertoi aikaisemmin Ekstra Bladet -lehdelle koko perheen olevan muutoksesta surullinen, ja että arvonimien poistaminen tuli kaikille osapuolille yllätyksenä.

Kuningatar perusteli päätöstään sillä, että hän haluaa taata lapsenlapsilleen tavallisen elämän ilman kuninkaallisten tehtävien tuomaa painetta. Hän kertoi lokakuussa julkaisemassaan tiedotteessa päätöksen olleen välttämätön monarkian tulevaisuuden turvaamiseksi.

Kuningatar Margareeta kertoi hiljattain julkaistussa uuden vuoden tervehdyksessään kaikkien lastenlastensa olevan hänelle valtava ilonlähde. Hän mainitsi tervehdyksessään myös perheensä sisäiset konfliktit ja kirjoitti olevansa surullinen hänen, prinssi Joachimin ja tämän puoliso prinsessa Marien hankalista väleistä.

– Meillä on nyt ollut hiljaisempi ajanjakso sekä aikaa reflektoinnille ja olen varma, että perheemme voi aloittaa uuden vuoden yhdessä luottavaisin mielin, ymmärtäväisinä ja uudella rohkeudella, tervehdyksessä sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja