Tamperelaisklubi kyllästyi odottamaan koronapassia ja otti ohjat omiin käsiinsä – suursuosio asiakkaiden keskuudessa: "Puolet oli valmiina passinsa kanssa"

Tapahtuma-alan yrittäjät kyllästyivät odotukseen ja ottivat käyttöön vapaaehtoisen koronatodistuksen 2:04
Tapahtuma-alan yrittäjät kyllästyivät odotukseen ja ottivat käyttöön vapaaehtoisen koronatodistuksen.

Koronapassin avulla pidetään monissa maissa yhteiskuntaa auki. Suomen laahatessa pitkällä perässä tapahtuma-alan järjestäjät ottaneet ohjat omiin käsiinsä. 

Tamperelainen musiikkiklubi G Livelab on pyytänyt viime viikosta lähtien todistusta negatiivisesta testistä, sairastetusta taudista tai täydestä rokotussarjasta. 

Kokeilulla selvitetään asiakkaiden halukkuutta koronapassin käyttöön. G Livelab Tampereen toimitusjohtajan Annamaija Saarelan mukaan ensimmäisten päivien tulokset ovat olleet varsin hyviä. 

– Heti ensimmäisenä päivänä noin kolmasosa asiakkaista oli valmiita näyttämään sitä, ja seuraavana päivänä jo puolet oli valmiina sen passinsa kanssa. Saarela kertoo.

Klubilla noudatetaan yhä muita rajoituksia, joten paikalle mahtuu noin satapäinen yleisö. Myös maskisuosituksia ja turvavälejä noudatetaan. 

Ovella positiivista palautetta

G Livelabilla on käytössä Tanskassa kehitetty qr-koodilukija. Laite tunnistaa myös suomalaisen todistuksen, sillä se on yhtenäinen muiden EU-maiden kanssa. 

– Se laite ei tallenna sen qr-koodin tietoja mihinkään. Me emme siis kerää ihmisistä terveystietoja mihinkään tai ole niistä kiinnostuneita, Saarela täsmentää. 

G Livelabilla aiotaan jatkaa kokeilua pari kuukautta. Viikoittain klubilla järjestetään noin neljä keikkaa, mikä tarkoittaa, että kokeilusta tullaan saamaan kattavasti kokemuksia. 

– Ovella ei ole tullut yhtään negatiivista palautetta vielä, mutta olen saanut palautetta sähköpostiin ja sosiaalisessa mediassa, että kaikki eivät pidä tätä hyvänä ajatuksena, Saarela kertoo. 

– Tuskin mikään asia pandemiaan liittyen on sellainen, että kaikilla ihmisillä olisi samanlainen mielipide, hän jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat