- kesäkurpitsa - kuhafile - mango - prk raejuustoa - karpaloita - 2 kokonaista valkosipulia
Antti Vahteran ja Tamara Lundin menu:
Kesäkurpitsapaistos
1/2 pieni kesäkurpitsa (pitkittäin puolitettu) 2 rkl raejuustoa 1 rkl pieneksi kuutioitua mangoa silputtua ruohosipulia mustapippuria tabascoa suolaa
Koverra kesäkurpitsasta keskusta lusikalla pois. Sekoita keskenään raejuusto, mango, ruohosipuli ja mausta. Lisää seos kesäkurpitsan koverrettuun koloon ja kuorruta 200 c:ssa10 minuuttia.
Paistettua kuhaa valkosipulikuorrutteella
150 g ruodotonta kuhafilettä henkeä kohden 1 kpl valkosipulin kynttä raastettuna viipaloituja kesäkurpitsan siivuja 1 rkl voita yrttejä mustapippuria myllystä suolaa
Laita kuhafilee voideltuun uunivuokaan. Sivele fileen päälle voita, valkosipulia ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleet kalan suomujen mallisesti. Paista 200 c:ssa 5-6 minuuttia.
Uunivalkosipulit
2 kpl kokonaista valkosipulin terttua 2 rkl voita
Halkaise kokonainen valkosipuli sivuttain halki. Laita päälle nokare voita ja suolaa. Paista 220 c:ssa noin 10 minuuttia. Tarjoile lihan tai kalan kanssa.
Jäätyneet karpalot, mangoa ja kinuskikastiketta
Kuori ja leikkaa mangot pieneksi kuutioiksi ja sekoita keskenään. Sekaan voit lisätä vähän sokeria. kinuski: 1 dl kermaa 1 dl sokeria
Paahda sokeri kattilassa hetki, lisää kerma ja anna kiehua kinuskiksi noin 5-8 minuuttia.
Voit tehdä marjoille myös valkoviinisabaoyn kastikkeen:
1 dl sokeria 1 dl valkoviiniä 1 dl munan keltuaisia
Vatkaa vesihauteessa kuohkeaksi. Sabayon on valmis kun seos valkoisen kuohkean kiinteää.