Tämä trendi vie suomalaiset metsään

Läheltä ja itse. Näin tuntuu ajattelevan moni metsään hinkuva suomalainen.

– Lähiruoka ja itse tekeminen ovat nousseet viime vuosina selviksi trendeiksi. Tämä näkyy etenkin sienestyksessä, jota harrastavat kaiken ikäiset, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.

Yrttien keruu on vielä tuloillaan.

– Luonnonyrttien kerääminen ei ole ollut tähän asti kovin yleistä, mutta nyt monet kokit ovat tehneet niiden käytöstä keittokirjoja. Uskon, että yrttejä hyödynnetään tulevaisuudessa yhä enemmän.

Kokkaustaidottoman ei tarvitse jäädä ulkopuoliseksi: Hopsu-Neuvonen sanoo, että ruoan laitto voi olla vain keruuharrastuksen sivujuonne.

– Paitsi ruokaa, luonnosta saa liikuntaa ja hyvän mielen. Se tekee hyvää kaikille.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat