Luonnon antimet metsästä vai pakastealtaasta? Martta yllättää

Martan mielestä ruoan omatoimisesta keräämisestä ei pidä ottaa paineita. Luonnon antimet ovat terveellisiä, tulivat ne sitten lähimetsästä tai kaupan hyllyltä.

– Metsästä keräämistä ja pakastealtaasta poimimista ei pidä asettaa kilpailutilanteeseen toistensa kanssa, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.

Hopsu-Neuvosen mielestä luonnon antimet kelpaavat suihin kaupan hyllyltäkin.

– Esimerkiksi nokkosta voi ostaa kuivattuna. Samalla tavalla käytettävään pinaattiin verrattuna nokkosessa on reilusti enemmän terveydelle hyödyllisiä aineita: C-vitamiinia, kivennäisaineita ja karoteeneja eli A-vitamiinin esiastetta.

– Vitamiinipitoisuudet tietysti vähenevät kuivattaessa, mutta kivennäisainepitoisuudet säilyvät, Hopsu-Neuvonen sanoo.

Säästöön satoja euroja

Sitä, kuinka paljon enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita suoraan luonnosta poimittavista ruokatuotteista löytyy kaupasta ostettaviin verrattuna, ei ole kovin hyvin tutkittu.

Itse keräämällä saavutettavaa rahallista säästöä on niin ikään hankala arvioida.

– Jos marjoja ja sieniä käyttää paljon, vuoden aikana ruokalasku voi itse keräämällä kuitenkin pienentyä jopa satoja euroja, Hopsu-Neuvonen arvioi.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat