Tämä nukkumiseen liittyvä tapa voi pelastaa avioliittosi

Kaksi erillistä makuuhuonetta voi kuulostaa luksukselta, mutta joillekin pareille se voi olla suorastaan välttämättömyys.

Yli neljäsosa yhdysvaltaispareista kertoo nukkuvansa paremmin nukkuessaan yksin, yhdysvaltalaisen Better Sleep Council -järjestön teettämä kysely kertoo.  

Huffingon Postin mukaan eräs asumisratkaisujen kehittämiseen erikoistunut asiantuntija kertoikin Southwest Florida’s Fox 4 -kanavalla, että noin 15-20 prosenttia hänen asiakkaistaan on kiinnostunut kahden makuuhuoneen ratkaisuista.

Erillään nukkuvien parien rakkaus ei useinkaan ole tuhoon tuomittua. Sen sijaan ne nukkumisongelmista kärsivät parit, jotka eivät saa pulmiaan ratkaistua, kokevat suhteessaan vaikeuksia todennäköisemmin. Tutkimuksen mukaan liian vähän unta saavat ihmiset – olipa huonon unen syy kumppanin kuorsaus, liikehdintä tai jokin muu – tiuskivat helpommin eivätkä kykene hyvään päätöksentekoon. Siinä onkin resepti myös aviollisiin ongelmiin. Parisuhteessa erillään nukkuminen ei liene tavanomaisin järjestely, mutta voi parantaa unta ja siten myös avioliittoa. 

Miten univaje vaikuttaa aivoihin?

Studio55.fi-lähetyksessä toukokuussa 2013 vieraana tutkija Mikael Sallinen. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja