Mainos

Hyviä uutisia torkuttajille! Sängystä nousemisen vaikeus voi kieliä älykkyydestä ja luovuudesta

Torkuttaminen ei ole merkki laiskuudesta, vaan älykkyydestä, väittää tuore tutkimus.

Vielä kymmenen minuuttia. Ehkä vielä viisi. Jos torkkunapista on tullut joka-aamuinen ystäväsi, ei hätää. Sängystä nousemisen vaikeus voi nimittäin olla avain menestykseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan torkuttaminen on luksusta, josta ei tulisi kantaa syyllisyyttä. Tämä tapa voi tarkoittaa ainoastaan sitä, että olet muita älykkäämpi, luovempi ja itsenäisempi. Kuulostaa hyvältä, vai mitä? 

Torkuttajat luottavat intuitioon 

Brittitutkimus "Why night owls are moreintelligent" pohjautuu oletukseen, että nykyihminen noudattaa esi-isille tyypillistä vuorokausirytmiä, mikä tarkoittaa pääasiassa varhaista herätystä ja aikaista nukkumaanmenoa. Verrattain uuden keksinnön, torkutusnapin, käyttö, on puolestaan osoitus siitä, että ihminen pystyy sopeutumaan uuteen elämäntapaan, johon evoluutio ei ole häntä valmistanut.

Tutkimuksen johtajien Satoshi Kanazawan ja Kaja Perinan mukaan kyseinen sopeutumiskyky onkin selvä merkki poikkeuksellisesta älykkyydestä.

Luovuus ja itsenäisyys puolestaan kumpuavat ajatuksesta, että herätyskellon sijaan torkuttajat luottavat intuitioon. He eivät nouse välittömästi ylös herätyskellon soidessa, vaan kuuntelevat omaa kehoaan heräämisen suhteen. Liian pitkään ei kuitenkaan kannata torkuttaa, sillä tutkimuskeskus National Sleep Foundationin mukaan 7–9 tunnin yöunet ovat optimaaliset terveellisiä elämäntapoja ajatellen. 

Tämä tutkimus tukee Southamptonin yliopistossa tehtyä tutkimusta, jossa tarkasteltiin nukkumistapojen yhteyttä henkilön sosioekonomiseen asemaan. Tässä tutkimuksessa saatiin selville, että poikkeuksellista vuorokausirytmiä noudattavat, illalla yhdentoista jälkeen nukkumaan menevät ja ennen aamukahdeksaa heräävät, ansaitsevat enemmän rahaa ja ovat keskimääräistä onnellisempia.

Näitkö outoa unta? Asiantuntija kertoo. mitä se voi merkitä. 

2:44

Lähde: RedOnline 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.