Tämä herkku laihduttaa ja suojaa taudeilta – syö päivittäin!

Tutkimusten mukaan laihduttajien suosikkihedelmä omena pitää myös taudit loitolla.

Floridan yliopiston tutkimuksen mukaan kahden omenan syöminen päivässä laskee naisilla kolesterolia ja vähentää näin ollen myös riskiä sairastua sydäntauteihin. Tutkimukseen osallistui jo vaihdevuoden läpikäyneitä naisia, jotka ovat suurimmassa sydänkohtaus- riskiryhmässä. Koeryhmäläiset jaettiin kahteen eri joukkoon: toisten tehtäväksi annettiin syödä päivittäin omenaa ja toisten luumuja puolen vuoden ajan.

Tutkijat havaitsivat, että nimenomaan omenoiden syönti laski veren rasvapitoisuutta ja 4-6 kuukauden kuluttua kolesterolitasot olivat pudonneet omenansyöjillä lähes neljänneksen. Omena oli vaikuttanut eniten nimenomaan verisuonitukoksia aiheuttavaan huonoon LDL-kolesteroliin. Luumunsyöjillä kolesterolitasot laskivat vain hiukan.

Omenalla runsaasti terveyshyötyjä – syö kuorineen

Suositun omenan hyötyvaikutuksista on tiedetty jo kauan. Omenan tiedetään muun muassa täyttävän hyvin vatsaa, jonka vuoksi se sopii loistavasti osaksi laihduttajan ruokavaliota. Omenasta löytyy runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, sekä ruoansulatukselle tärkeitä kuituja. Omenassa on runsaasti booria, joka ylläpitää luuston hyvää kuntoa sekä estää niveltulehduksia. Omenoissa on myös runsaasti C-vitamiinia.

Tutkimusten mukaan omenat voivat pienentää riskiä sairastua muun muassa rinta-, suolisto- tai maksasyöpään. Erään teorian mukaan omenan terveyshyödyt piilevät nimenomaan sen kuorissa, joten omena kannattaa siis syödä kuorineen.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja