Mainos

Talvivaaran tappio syveni, arvio tuotantomääristä ennallaan

Kaivosyhtiö Talvivaaran tulos heikkeni odotetusti tammi-maaliskuussa. Tappio ennen veroja oli nyt 31,7 miljoonaa euroa. Vuosi sitten yhtiön tulos oli 19 miljoonaa euroa miinuksella.

Talvivaaran arvio kaivoksen tämän vuoden tuotantomääristä on pysynyt ennallaan. Yhtiö odottaa edelleen tuottavansa noin 18 000 tonnia nikkeliä ja 39 000 tonnia sinkkiä.

Tuotannon odotetaan palautuvan selvään ylösajovaiheeseen vuoden toisella puoliskolla, kun malmintuotanto käynnistyy uudelleen toukokuussa ja vesitase paranee.

Vesi- ja tuotanto-ongelmien lisäksi Talvivaaran tulosta heikensi toimitusjohtaja Pekka Perän mukaan myös nikkelin alhainen hinta. Nikkelin hintakehitys näyttää lähitulevaisuudessa jatkuvan epävakaana. Perän mukaan Talvivaara uskoo edelleen, että pitkällä tähtäimellä nikkelimarkkina vahvistuu ja hinta nousee.

Talvivaaran liiketulos oli 20 miljoonaa euroa miinuksella, mikä vastasi suunnilleen uutistoimisto Reutersin konsensusennustetta. Liiketappio kutistui loka-joulukuusta, jolloin se oli 57 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto oli nyt 27,6 ja vuosi sitten 39 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.