Talven pakkasennätys pistettiin uusiksi: rapsakat -38,7 pakkasastetta

Näin ankarasti pakkanen kiristyy päivä päivältä 2:48
Katso video! Näin ankarasti pakkanen kiristyy lähipäivinä!

Maanantaina kirjattu talven pakkasennätys -35,5 pakkasastetta pistettiin uusiksi

Ensin Ylivieskan lentokentällä mitattiin rapsakat -37,8 astetta pakkasta tiistaiyönä. Pakkasennätys kiristyi tiistaina vielä muutamalla desimaalilla, kun iltapäivällä Ylitornion Meltosjärven havainneasemalla mitattiin päivällä ensin 38,2 pakkasastetta ja puoli kahdeksalta illalla 38,7 astetta pakkasta.

Kipakka pakkassää jatkuu ainakin muutaman päivän ajan. Pohjoisessa pakkasta on 25–35 astetta ja etelässä 20–30 astetta. Ilmatieteen laitoksen mukaan jopa –40 astetta saattaa mennä tänään rikki Pohjois-Pohjanmaan länsiosasta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla alueella. 

Yön toiseksi alin lukema oli Pyhäjärvellä mitattu -37 pakkasastetta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologin Pinja Rauhamäen mukaan Ihan jokatalvisista pakkasista ei ole kyse.

–  Monella asemalla ollaan oltu lämpötiloissa, jotka toistuvat 10–30 vuoden tai jopa yli 30 vuoden välein. Kun toistuvuus on yli 30 vuotta, puhutaan poikkeuksellisista lämpötiloista, Rauhamäki sanoo STT:lle

Hyytävän kylmä pakkassää jatkuu Ilmatieteen laitoksen mukaan viikon loppupuolelle asti. Pakkasvaroitus on voimassa torstaihin asti koko maassa.

Korjattu 2.1 kello 7.29: Pakkasennätys on Ylivieskan lentokentällä mitattu -37,8 astetta pakkasta, ei Juuassa ja Sallassa mitattu -36,3 astetta kuten jutussa aiemmin virheellisesti oli. Päivitetty pakkasennätystä kello 16.34 ja 20.08.

Lue myös:

    Uusimmat