Taloustutkimuksen omistaja: kokoomuksen moitteet turhia

Taloustutkimuksen omistaa perheensä kanssa kokoomuksen uusi kansanedustaja Eero Lehti. Hän painottaa puoluetovereilleen ettei tutkimuslaitos epäonnistunut kannatusmittauksissaan, sillä kannatusvaihtelut mahtuvat virhemarginaaliin.

Tuore kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti kuittaa Kalevassa puoluetoveriensa Taloustutkimukseen kohdistamat moitteet turhiksi. Lehti ja hänen perheensä omistavat Taloustutkimuksen.

Taloustutkimus on joutunut kokoomuslaisten hampaisiin, koska sen ennen vaaleja julkaistu mielipidekysely arvioi kokoomuksen alakanttiin. Äänikuningas Sauli Niinistön mukaan Taloustutkimus on säännönmukaisesti arvioinut puolueen kannatuksen liian alas.

Eero Lehden mukaan tutkimuslaitos ei epäonnistunut, sillä kannatusvaihtelut mahtuvat kahden prosentin virhemarginaaliin ja lisäksi tutkimuslaitos ennusti oikein Niinistön jättimäisen äänisaaliin.

Yle päätti aiemmin, ettei se toistaiseksi julkaise mielipidetutkimuksia Taloustutkimukseen kohdistuneen arvostelun takia.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.