Mainos

Talouspäättäjät painostavat Japania uudistuksiin

Japani joutuneen entistä rankemman painostuksen kohteeksi tänään, kun johtavat talouspäättäjät neuvottelevat maailmanlaajuisista talousongelmista Washingtonissa. Johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän edustajien odotetaan painostavan Japania tarttumaan pikaisesti toimiin, joita tarvitaan maan talouden elvyttämiseksi ja pankkisektorin tervehdyttämiseksi.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Robert Rubin korosti eilen, että Japanin toimet ovat erittäin merkittäviä paitsi Aasian, myös koko maailman taloudelle.

Japanin valtiovarainministeri Kiichi Miyazawa sanoi kokouksen aattona, että Japani puolestaan aikoo esittää uuden avustusohjelman perustamista valuuttakriisistä kärsivien maiden auttamiseksi. Miyazawan mukaan Japani ehdottaa, että Thaimaalle, Indonesialle, Malesialle, Filippiineille, Singaporelle ja Etelä-Korealle annettaisiin yhteensä 30 miljardia dollaria avustusta.

G7-ryhmän on määrä käsitellä myös sitä, miten maailma voisi varautua nykyistä paremmin uusiin uhkaaviin talouskriiseihin. G7-ryhmän jäseniä ovat Britannia, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani ja Yhdysvallat.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.