Pariskuntaa epäillään törkeästä parituksesta: Thai-hierontapaikoissa myytiin seksipalveluita kuudessa Suomen kaupungissa

Rahaan kahlitut – millaista on paritus- ja seksirikollisuus Suomessa? 8:50
Rahaan kahlitut – millaista on paritus- ja seksirikollisuus Suomessa?

Suomalais-thaimaalaisen pariskunnan epäillään pyörittäneen paritustoimintaa thaihierontaliikkeissä kuudella paikkakunnalla vuodesta 2014 alkaen. Helsingin poliisin valtakunnallinen ihmiskaupparikosryhmä on saanut valmiiksi epäillyn törkeän paritusrikoksen tutkinnan.

Poliisin mukaan paritusta harjoitettiin Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Seinäjoella. Toinen pääepäillyistä on 57-vuotias ja toinen hieman yli 60-vuotias.

Liiketilojen päävuokralaisena oli 57-vuotias nainen, jonka epäillään alivuokranneen hierontaliikkeiden tiloja Thaimaasta kotoisin olleille naisille, jotka myivät hieromapaikoissa seksipalveluita.

Määräaikaiset vuokrasopimukset olivat kestoltaan muutamasta viikosta kuukauteen, ja epäillyt saivat toiminnasta taloudellista hyötyä.

– Epäillyt tiesivät, että huoneistoissa harjoitettiin seksikauppaa. Epäilemme myös, että he auttoivat osaa asianomistajista myynti-ilmoitusten tekemisessä seksinmyyntisivustoille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Hannu Kortelainen.

Motiivina raha ja vaikea tilanne

Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan thaimaalaisten seksityöläisten tilanne Suomessa on pysynyt pitkään samana.

Esitutkinnassa ei havaittu viitteitä siitä, että naisia olisi pakotettu tai erehdytetty seksityöhön. Monet olivat tulleet Suomen alun perin avioliiton tai parisuhteen takia.

Poliisin mukaan naiset olivat aloittaneet seksityön parisuhteen päättymisen jälkeen, kun heidän taloudellinen tilanteensa oli heikentynyt.

Heillä ei ollut koulutusta tai kielitaitoa, joka olisi auttanut muunlaisen työn saamisessa.

– Tällainen yhteiskunnasta syrjäytyminen on varsin yleistä thaimaalaisilla seksityöläisillä Suomessa. Sisäministeriö teki 15 vuotta sitten selvityksen heidän asemastaan Suomessa, eikä tilanne ole juurikaan parantunut noista ajoista, sanoo tutkinnanjohtaja Kortelainen.

Lue myös:

    Uusimmat