Mainos

Talebanit: Lontoon Afganistan-kokous vain propagandaa

Lontoossa on tänään järjestetty suuri Afganistanin vakauttamista ja tukemista käsittelevä kokous. Siihen osallistui edustajia yli 70 maasta, sekä YK:n ja sotilasliitto Naton pääsihteerit. Suomea kokouksessa edusti ulkoministeri Alexander Stubb.

Kokouksessa on tarkoitus pohtia poliittisen ratkaisun löytämistä Afganistanin konfliktiin. Viime päivinä eri tahot ovat arvioineet, että Taleban-kapinallisten kanssa voitaisiin ehkä aloittaa neuvottelut. Talebanien kanta on kuitenkin toistaiseksi ollut kielteinen.

Turvallisuutta viiden vuoden kuluessa?

Afganistanin presidentti Hamid Karzai on pyytänyt Saudi-Arabialta välittäjäapua. Saudit sanoivat auttavansa, mutta siinä tapauksessa, että talebanit hylkäävät Osama bin Ladenin ja muut terroristiverkostot.

Talebanien mielestä Lontoon kokous oli vain propagandaa. Neuvottelemaan he sanovat suostuvansa vasta, kun ulkomaiset joukot ovat lähteneet maasta.

Kokouksessa toivottiin, että maan turvallisuus on kokonaan afganistanilaisten käsissä viiden vuoden kuluessa. Britannian mukaan Karzailla tukijoineen on puolitoista vuotta aikaa muuttaa suunta. Karzai itse sanoi maansa tarvitsevan turvallisuustukea 15 vuotta.

Katso Janne Hopsun juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.