Mainos

Taleban: USA:n kommandoisku epäonnistui

Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen mukaan amerikkalaisjoukkojen kommandoisku eteläisen Kandaharin kaupungin lähelle epäonnistui.

Opetusministeri Amir Khan Muttaqin mukaan Talebanin joukot pakottivat ampumalla amerikkalaisjoukot pakoon sen jälkeen kun useita erikoisjoukkoja kuljettaneita helikoptereita laskeutui Kandaharin länsipuolella sijaitsevalle Baba Sahibin vuorelle eilisiltana.

-Omat joukkomme eivät kärsineet tappioita, Muttaqi sanoi Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa tänään. Talebanin Pakistanin-suurlähetystön edustaja sanoi talebanien onnistuneen ampumaan alas yhden amerikkalaishelikopterin.

-Helikopteriin tuli osuma aivan Afganistanin rajalla ja se putosi maahan Pakistanin puolella, lehdistöedustaja Sohail Shaeen sanoi Islamabadissa.

Varoitus sissisodasta

Talebanin johtohahmoihin kuuluva ministeri varoitti liikkeen olevan valmis pitkälliseen sissisotaan Yhdysvaltain joukkoja vastaan.

-Vetäydymme vuorille ja aloitamme pitkän sissisodan...samanlaisen kuin neuvostoliittolaisia vastaan, kansallisuusasioista vastaava ministeri ja veteraanitaistelija Jalaluddin Haqqani sanoi pakistanilaislehti Newsin tänään julkaisemassa haastattelussa.

Haqqani kiisti huhut Talebanin johdon hajaannuksesta sen jälkeen kun hänen Pakistanin matkansa epäiltiin kielivän linjaerimielisyyksistä. Hän kertoi myös Yhdysvaltain terrorismista epäilevän Osama bin Ladenin olevan elossa ja hyvissä voimissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.