Taksikuski raiskasi asiakkaan Helsingissä – seurauksena lähes kaksi vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan taksinkuljettajan lähes kahden vuoden vankeuteen raiskauksesta. Uhriksi joutui naisasiakas.

Rikos tapahtui lokakuussa 2016. Taksi otti aamuyöllä neljän jälkeen kyytiin rautatieasemalta kaksi asiakasta.

Toinen jäi pois Munkkivuoressa, josta matkaa jatkettiin kohti Espoon Matinkylää. Matkan varrella nainen siirtyi takapenkiltä etupenkille.

Nainen sanoi oikeudessa syyksi sen, että siitä olisi parempi neuvoa tie perille.

Jossain vaiheessa taksi kääntyi takaisin Munkkivuoreen.

Oikeuden mukaan 38-vuotias puhui naiselle seksuaalissävytteisesti, minkä jälkeen hän siirsi naisen käden housujen etumukseen. Nainen veti kätensä pois, jolloin mies avasi housunsa ja veti kätensä erektiossa olleelle penikselleen.

Nainen kieltäytyi ja veti kätensä pois, mutta mies toisti liikkeen useita kertoja. 38-vuotias kouri naista rinnoista, vaikka nainen nimenomaan kielsi.

Mies vielä työnsi käden naisen housujen sisään ja emättimeen. Nainen siirsi käden pois ja pyysi miestä lopettamaan.

Taksi pysähtyi parkkipaikalle

Mies pysäytti taksin Talin keilahallin parkkipaikalle, jolloin nainen pakeni takapenkille.

Mies kaatoi naisen selälleen, riisui naisen housut ja yritti työntää peniksen emättimeen, mutta tämän nainen onnistui käsillään estämään.

Lopulta mies ajoi Munkkivuoren ostoskeskukselle, jossa nainen onnistui pakenemaan. Hätääntynyt ja itkuinen nainen soitti hätäkeskukseen.

Syytetyn kertomus

Ulkomaalaistaustainen mies kiisti raiskauksen ja sanoi naisen ehdottaneen seksiä, koska tällä ei ollut rahaa maksaa matkaa.

Oikeus ei pitänyt kuljettajan kertomusta uskottavana, koska naisen tilillä oli rahaa. Oikeus piti myös epätodennäköisenä sitä, että rahaton asiakas ilmoittaisi maksukyvyttömyydestään kesken matkan, eikä vasta perillä.

Mies selitti pelänneensä rasistisesti puhunutta naista. Ajomatkaa takaisin Munkkivuoreen ja Talin keilahallin parkkipaikalle mies selitti sillä, että nainen oli vaatinut päästä sinne.

Tätäkään oikeus ei uskonut, koska uhri ei tuntenut aiemmin Munkkivuoreen jäänyttä toista matkustajaa, vaan he olivat sopineet kyydistä taksitolpalla, kun matka oli suurin piirtein samaan suuntaan.

Kuljettaja oli myös muuttanut kertomustaan oikeudessa.

Rangaistus

Taksinkuljettajan asema kovensi rangaistusta.

– Taksin käyttäminen mielletään lähtökohtaisesti turvallisuutta lisääväksi tekijäksi ja taksinkuljettajan voidaan katsoa nauttivan yleistä luottamusta, oikeus totesi.

Oikeus päätyi 1 vuoden 10 kuukauden vankeustuomioon.

38-vuotiasta ei ollut aiemmin tuomittu, mikä puolsi ehdollista tuomiota. Ehdotonta tuomiota puolsi teon vakavuus ja se, että kuski oli yrittänyt tunkea penistään emättimeen väkivaltaa käyttäen.

Oikeus päätyi ehdottomaan tuomioon.

Mies määrättiin maksamaan naiselle 3500 euroa kärsimyskorvausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja