Mainos

Taikahuilu Porin Oopperassa

Porin Oopperan kuluvan kauden huippuhetkiä eletään marraskuussa, jolloin kuullaan kahdeksan kertaa Wolfgang Amadeus Mozartin kaksinäytöksinen ooppera Taikahuilu. Oopperan ensi-ilta on 1. marraskuuta.

Taikahuilu on ehkä maailman esitetyin oopperateos, joten Porissakin luotetaan myös rahvaan löytävän näytökset. -Esityshän on täynnä hittikamaa: naivistinen kauhukomedia, joka kiinnostaa varmasti vauvasta vaariin, värittää oopperan ohjaaja Pertti Sveholm.

Viime vuonna Vantaalla oopperaa ohjannut Sveholm on Porissa kutsuttuna: hän muistuttaa kättelyssä olevansa liikkeellä rock'n'roll-asenteella, eikä hän yritäkään mestaroida klassisen musiikin ammattilaisena.

-Näyttelijälle on terveellistä kurkistaa välillä ohjaajan näkökulmaa. Oopperassa eteen vielä tulee enemmän uusia asioita kuin teatterissa, Sveholm toteaa, vaikka arvioikin oopperan olevan tietyssä mielessä teatterin pitkälle viritetty tyylilaji.

Taikahuilu esitetään suomeksi ja Porin Oopperassa ensi kertaa. Esitykset ovat Promenadikeskuksessa. Kapellimestarina on Juhani Lamminmäki ja kuorokapellimestarina Ognian Vassilev. Harjoituspianistina on toiminut Harri Karri. Taikahuilu on Porin Oopperan, Pori Sinfoniettan ja Palmgren-konservatorion yhteistuotantoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.