Tähtipelaaja Mika Ojala siirtymässä SJK:n riveihin – sanoo suorat sanat Interistä: "Neuvottelut hoidettiin epäammattimaisesti"

Veikkausliigan tähtipelaaja Mika Ojala jätti turkulaisseura Interin vuosien yhteiselon jälkeen ja on siirtymässä Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin. Nyt Ojala paljastaa lähtönsä taustat MTV Urheilulle.

Mika Ojalan elämässä on viimeisen kahden vuoden aikana tapahtunut suuria ja odottamattomia mullistuksia. Kesällä 2018 uupumukseen sairastunut ja viime vuonna loppuun asti Veikkausliigan mestaruudesta taistellut tähtipelaaja päätyi kauden jälkeen yllättävään tilanteeseen. Pitkä taival turkulaisseura Interin kanssa päättyi karvaasti sopimusneuvotteluihin.

Nyt uusi seura on kuitenkin löytynyt. MTV Urheilun useammasta eri lähteestä saadun tiedon mukaan Ojalan seuraava osoite on talven aikana rivejään aggressiivisesti vahvistanut ja viime kauden mestarivalmentajan Jani Honkavaaran pestannut Seinäjoen Jalkapallokerho.

Hopeakaudella 2019 kuudesti maalanneen ja kahdeksan maalisyöttöä antaneen Ojalan lähtö Interistä varmistui jo viime marraskuun lopussa.

– Mika on ollut seuralle tärkeä pelaaja vuosia ja siksi on erittäin harmillista, ettemme onnistuneet löytämään yhteisymmärrystä sopimuksen sisällöstä. Mikäli haluamme olla kilpailukykyisiä myös ensi kaudella, meidän on kuitenkin ajateltava joukkuetta kokonaisuutena eikä vain yksilöinä, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki totesi tuolloin. 

Nyt Ojala kertoo oman versionsa neuvotteluistaan Interin kanssa, eikä säästele sanojaan.

– En usko, että kukaan olisi kauden lopussa arvannut, että näin tulisi käymään. Moni varmasti ajatteli, että kausi 2019 olisi vain alkusoittoa ja loistava pohja, jolle rakentaa. Onnistuneen vuoden jälkeen toivoin, että oma sitoutumiseni ja panostukseni näkyisivät neuvotteluissa ja niiden kulussa. Ensimmäinen sopimustarjous kuitenkin jo kertoi, että seuran halu kehittyä ja panostaa tulevaisuuteen eivät kohdanneet oman näkemykseni kanssa. Neuvottelut hoidettiin alusta asti epäammattimaisesti ja olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että niiden jälkeen kuljemme eri teitä, Ojala kertoo MTV Urheilulle.

"Sydämen ääni"

Ojala sanoo päätöksen lähdöstä olleen oikea mutta myös vaikea. 31-vuotias hyökkäävä keskikenttämies on pelannut kahta lyhyttä ulkomaankomennustaan lukuun ottamatta koko tähänastisen ammattilaisuransa Interissä.

– Uskon, että asiat menivät juuri niin kuin pitikin. Tein itselleni ja heille selväksi, että allekirjoitan sopimuksen sellaisen seuran kanssa, jolla on palava halu kasvaa, kehittyä ja ennen kaikkea menestyä eikä ainoastaan pärjätä ja selviytyä.

– Toivon myös, että esimerkilläni opetan tulevaisuuden lupauksillemme, miten tärkeää on itsekunnioitus ja se, että uskaltaa kuunnella sydämen ääntä, vaikka se joskus sotisikin järjen äänen kanssa. Inter tulee aina olemaan iso osa uraani ja tarinaani, mutta oli aika jatkaa eteenpäin, Ojala summaa.

Ojala ei kysyttäessä vahvista siirtoaan SJK:n riveihin. 

– Sama huhu on kantautunut myös omiin korviini. Olen tällä hetkellä sydän ja mieli avoinna. Koen, että olen urani parhaassa henkisessä ja fyysisessä kunnossa, potentiaalia riittää vielä mihin tahansa. Toistaiseksi kaupunki ja jopa maa ovat vielä jatkon kannalta auki, Ojala kommentoi.

– Ennen kaikkea haluan pelata seurassa, jossa asiat tehdään suurella intohimolla ja positiivisella asenteella. Uskon itse pystyväni nostamaan myös muiden pelaajien tasoa niin pelillisesti kuin henkisesti.

"Yksi tärkeimmistä oppitunneista"

Henkistä hyvinvointiaan Ojala pitää yllä meditoimalla päivittäin. Hän tuntee asian tärkeyden, sillä on kokenut romahduksen kertaalleen kesäkuussa 2018. Toipuminen siitä kesti puoli vuotta.

– Uupumuksen läpikäyminen on ollut elämäni yksi isoimmista ja tärkeimmistä oppitunneista. Olen siitä itse asiassa todella kiitollinen, sillä se opetti laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja katsomaan maailmaa täysin uudesta perspektiivistä. Kivuliastahan se oli, mutta kasvu useimmiten on, Ojala kertaa.

Viime kaudella Ojala kertoo voineensa merkittävästi paremmin kuin edellisinä vuosina. 

– Olen vihdoinkin sisäistänyt sen, miten tärkeää on pitää ensisijaisesti itsestään huolta, kuunnella kehoa ja mieltä sekä pitää etenkin henkisestä hyvinvoinnista huolta ymmärtämällä omia tunteitaan sekä hyväksymään ja käsittelemään niitä.

Erinomaisesta potkutekniikastaan tunnettu Ojala nakutti päättyneellä vuosikymmenellä yhteensä 54 maalia Veikkausliigassa. Se oli koko sarjassa kuudenneksi eniten.

– Voisihan siinä toki olla muutama enemmänkin. Olen kiitollinen ja onnellinen siitä, että olen pystynyt noin monta maalia iskemään ja auttamaan omaa joukkuettani. Pelipaikkani on kuitenkin ollut enemmän keskikenttä kuin hyökkääjä. Paljon muistoja on koko 2010-luvulta, päällimmäisenä se, että olen saanut tehdä töitä upeiden pelaajien ja ihmisten kanssa. Myös erittäin vaikeita hetkiä mahtuu joukkoon, mutta ne ovat kasvattaneet ja opettaneet niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Olen oppinut, että asioilla on aina tapana järjestyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja