Tädin pikkuhousut näkyy!

Kun katselee videolta Can Can Tädit -tanssiesitystä, on vaikea ymmärtää, miksi ryhmän nimessä on sana täti. Sen verran vauhdikkaalta esitys nimittäin näyttää. Yksi tanssija heittää kärrynpyöriä, toinen hyppää spagaattiin ja loput heiluttelevat rimpsuhameidensa helmoja niin, että pikkuhousut näkyvät. Tästä kabaree-tanssista on täteily kaukana!

Kun videota katsoo vähän tarkemmin ja malttaa kiinnittää huomionsa "Tätien" jalkojen sijasta heidän kasvoihinsa, huomaa että tanssijat eivät ole enää ihan nuoria. Siitä nimikin kai tulee.

– Porukan nuorin on 47-vuotias, ja vanhin täyttää pian 71, vahvistaa tanssiryhmän perustaja Riitta Kivimäki, 62.

Karttuva ikä olikin itseasiassa alkuperäinen syy, miksi tanssiryhmä perustettiin.

– Mietin muutama vuosi sitten fysioterapeuttini kanssa, mikä olisi minulle sopiva liikuntamuoto. 60-vuotispäiväni oli lähestymässä, ja kuntoni oli päässyt rapistumaan. Päätin kokeilla tanssia, Kivimäki kertoo.

Tanssii tätien kanssa

Tanssi ei ollut Kivimäelle mikään itsestäänselvä vaihtoehto, sillä hän ei ollut koskaan aikaisemmin sitä harrastanut, jos ei muutamia lavatansseja joskus vuosikymmeniä sitten lasketa. Kivimäki huomasi, ettei osannut yhtään mitään, mutta päätti sinnikkäästi jatkaa. Piti miettiä jokin hyvä keino, jolla saisi itsensä sitoutumaan harrastukseen.

– Aloin miettiä Tanssii tähtien kanssa -kilpailua. Ehkä voisin panna pystyyn oman samanlaisen.

Ja niin syntyi Tanssii tätien kanssa. Kivimäki kokosi naistanssijat tuttavapiiristään. Enää tarvittiin opettaja ja kavaljeerit, jotka löytyivät keminmaalaisen tanssiurheiluseura Aidan riveistä. Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen järjestettiin kilpailu.

– En olisi ikinä uskonut, että se kiinnostaa niin paljon. Katsomo oli aivan ääriään myöten täynnä, Kivimäki muistelee.

Laittautumisen riemua

Nyt kilpailusta on jo pari vuotta, mutta kipinä tanssiin ei ole sammunut. Tädit sonnustautuvat lähes joka viikonloppu rimpsuhameisiin ja sulkapäähineisiin ja esiintyvät milloin missäkin tilaisuudessa. Uusin esitys on nimeltään Can Can Tädit – Kabaree kuin punaisesta myllystä. Siitä ei vauhtia puutu, mutta tädit näyttävät siltä, kuin tanssiminen ei tuntuisi missään. Kenenkään hymy ei hyydy, eikä kukaan näyttäisi edes hengästyvän.

Tanssimisen ilon lisäksi tädit ovat löytäneet laittautumisen riemun. Kabaree-tanssijoilla kun pitää olla vaatteet ja korut viimeisen päälle. Tädit koluavatkin ahkerasti nuorisolle suunnattuja korukauppoja, jotta jokaisen tanssijan sormissa kimaltelisi.

– Olemme löytäneet ihan uuden maailman tanssimisen myötä, Kivimäki hehkuttaa.

Paitsi lisää naisellisuutta, harrastus on tuonut monelle myös roimasti lisää itsevarmuutta.

– Itselleni esiintyminen ei ole koskaan ollut vaikeaa, sillä olen ammatiltani henkilöstövalmentaja, mutta osalle tämä on tuonut aivan hirveästi lisää itsevarmuutta. Voit kuvitella, miltä ihan tavallisesta, vähän ujostakin naisesta tuntuu, kun 500-päinen yleisö hurraa, kun hän tekee kärrynpyöriä lavalla.

Studio55/Elina Rantalainen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen. Onko sinulla tai tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun tarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja