Täältä löytyvät parhaat pulkkamäet: Kerro myös oma vinkkisi

Laskiaisen lähestyessä on aika hakea pulkat kellarista pölyttymästä ja lähteä mäkeen! Mistä löytyy Suomen paras pulkkamäki? Kerro oma vinkkisi!

Talviaikaan luonnonmäet ja urheilupuistot täyttyvät pulkkailijoista. Mäkiä löytyy joka lähtöön: jyrkkiä ja loivia, pitkiä ja lyhyitä, tasaisia ja monen kokoisilla töyssyillä varustettuja. Toiset sopivat kaikenikäisille, osaan pienimpien laskijoiden kannattaa lähteä yhdessä vanhempien kanssa. Hurjapäisimpiä pulkkailijoita houkutellaan hyppyreillä.

Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa mäenlaskusta innostuneille löytyy runsaasti valinnanvaraa.

Taivaskallion pulkkamäki lähellä Käpylän juna-asemaa Helsingissä on lähes legendan maineessa. Luonnonmäki ja mukavat töyssyt antavat haastetta isommillekin laskijoille, joten pienimpien kannattaa seurailla pulkkailua sivummalta. Laskiessa saa ihailla Taivaskallion hienoja maisemia.

Paloheinän pulkkamäki Keskuspuiston kupeessa sopii monenikäisille ja onkin siksi koululais- ja päiväkotiryhmien suosiossa. Yli satametrisessä rinteessä saa halutessaan kovan vauhdin, mutta tasainen mäki on siitä huolimatta turvallinen. Pakkasella voi poiketa lämmittelemään viereiseen kahvilaan.

Vantaan Simonkylässä koululaisten ja vähän vanhempienkin mäenlaskijoiden suursuosikki on Möskärin pulkkamäki, joka on koululaisryhmien lisäksi pullollaan talvipäivästä nauttivia perheitä. Upeiden maisemien keskeltä löytyy useita eripituisia mäkiä jyrkästä loivaan. Massiivinen hyppyri saa rasavillitkin kokeilemaan kanttiaan.

Espoolaisten oma "Westendin alpit" on Haukilahden ja Westendin rajamaastossa sijaitseva pulkkamäki. Reilun viidenkymmenen metrin mittaiset laskut sopivat kaikenikäisille, ja enemmän jännitystä kaipaavien iloksi mäestä löytyy myös lukuisia nyppylöitä ja hyppyreitä.

Oulun seudulla lumi pöllyää Virpiniemen rinteessä. Suositussa pulkkamäessä vauhtia saa reippaasti, mutta vauhdin hurmassa kannattaa varoa myös rinteessä seisovia puita. Mäenlaskun ohessa Virpiniemessä voi esimerkiksi grillata makkaraa.

Turussa Hirvensalon laskettelukeskuksen pulkkamäki kestää lumitykityksen ansiosta yleensä pitkälle kevääseen. Suuren suosion saavuttanut laskupaikka on etenkin viikonloppuisin ja talvilomien aikaan täynnä aamusta iltaan. Pulkkailla näkee hyvin myös pimeän tullen, sillä mäki on valaistu.

Tampereen kupeessa Ylöjärvellä parhaat kyydit löytyvät Horhan entiseltä laskettelurinteeltä. Horhan isoin mäki tyydyttää hyppyreineen takuulla hurjapäisimmätkin laskijat. Tarjolla on myös pienempiä mäkiä.

Mikä on sinun suosikkimäkesi?

Hienoja pulkkailupaikkoja löytyy runsaasti ympäri maan, ainakin jos MTV3.fi:n lukijoilta kysytään. Tässä muutamia suosikkeja Suomen vauhdikkaimmiksi laskupaikoiksi.

Kotkassa Honkalan pulkkamäki (Laajakoski) on loistava. Aikuiset voivat hiihdellä näköetäisyydellä lasten laskiessa mäkeä.
Anu

Saariselän pulkkamäki Kaunispäällä. Vauhdinnälkäiselle laskijalle mäki tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita 1200 metrin verran. Lisäksi siellä lasketaan 4-5.3.2011 Pulkkamäen MM-kilpailut.
Pulkkahemmo

Kuortaneen urheiluopistolla, jäähallin ja lukion välissä. Iltaisin valaistu ja usein vähän tai ei ollenkaan laskijoita.
Äiti

Saariselkä on ehdoton ykkönen siellä on hyvä ja pitkä mäki!!
Minä vain

Sappeen lasketturinteessa.
Katja

Porvoon Linnamäki.
Aurinkoinen

Yyteri Porissa.
Jore

Roskaruka, Kokkola.
Pussinoita

Missä sijaitsee sinun mielestäsi Suomen paras pulkkamäki? Lähetä sinäkin meille vastauksesi alla olevalla lomakkeella, ja muista perustella, miksi juuri kyseisestä mäestä saa parhaan laskukokemuksen. Kokoamme artikkeliin viikoittain lukijoiden lähettämiä vinkkejä maan vauhdikkaimmista pulkkailupaikoista.

Jätä vinkkisi upeasta pulkkamäestä!

Teksti: Noora Koski/MTV3

Kuvat: Lehtikuva

Artikkelin tarjoaa:
Coca-Cola

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat