Syyttäjä: Ihmiskauppajutun tuomiot liian alhaisia – valitus hoviin

Kohua herättäneen ihmiskauppajutun syyttäjä vaatii tuomituille kovempia rangaistuksia. Hän valittaa Pirkanmaan käräjätuomiosta Turun hovioikeuteen.

– Tuomiot olivat liian lievät, sanoo kihlakunnansyyttäjä Leena Koivuniemi.

Törkeästä ihmiskaupasta viime viikon perjantaina tuomitut isä ja tytär ovat jo aiemmin ilmoittaneet oikeudelle tyytymättömyytensä saamiinsa tuomioihin. Tämä tarkoittaa, että he varaavat itselleen mahdollisuuden valittaa tuomiosta.

Isä tuomittiin muun muassa törkeästä ihmiskaupasta 3 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen. Tytär sai 2 vuotta ja 8 kuukautta. He olivat oikeuden mukaan pitäneet nuorta naista vuosia vankina ja alistaneet hänet valtaansa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan isä ja tytär onnistuivat houkuttelemaan uhrin mukaansa käyttämällä hyväkseen muun muassa hänen hyväuskoisuuttaan. Lääkärinlausunnon mukaan uhri on ikäistään kehittymättömämpi ja helposti johdateltavissa.

Kaikki alkoi nettitapaamisesta vuonna 2010. Uhri oli tavannut tyttären ensin netissä, ja myöhemmässä tapaamisessa tytär oli esitellyt mukana tulleen isänsä serkkunaan. Isä ja tytär houkuttelivat uhrin matkaansa. Vapaudenriisto kesti yli neljä vuotta. Oikeuden mukaan isä "otti uhrin naisekseen" vastoin tämän tahtoa ja teki hänelle neljä lasta, jotka syntyivät vuoden välein. Nuorin lapsista syntyi naisen päästyä vapaaksi alistajistaan.

Lapset merkittiin miehen tyttären nimiin. Myös neuvolassa isä tai tytär olivat vahtimassa uhriaan.

Oikeuden mukaan kaksikko sai uhkailemalla ja väkivallalla uhrinsa lamautumaan ja uskomaan, ettei hänellä ollut mahdollisuutta lähteä pois.

 

Lue myös:

    Uusimmat