Syyttäjä aloitti Elokapina-aktivisteja sumuttaneista poliiseista esitutkinnan – useita poliiseja rikosepäilyjen kohteena

1:33
Tältä sumutus näytti lokakuun alun tapahtumassa.

Syyttäjä on aloittanut esitutkinnan poliisin voimakeinojen käytöstä Elokapina-mielenosoituksen yhteydessä Helsingissä.

Paljon julkisuutta saaneessa tapauksessa poliisi käytti kaasusumutinta maassa istuviin mielenosoittajiin, jotka tukkivat liikenteen autotiellä. Esitutkinnassa näitä voimakeinojen perusteita ja lainmukaisuutta tullaan selvittämään.

Poliiseja epäillään tässä vaiheessa virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta nimikkeitä voi esitutkinnan aikana tulla lisää tai ne voivat muuttua.

Syyttäjä tutkii yksittäisten poliisien toimia

Tutkinnanjohtajana asiassa toimiva erikoissyyttäjä Heidi Savurinne kertoo, että heidän tutkintansa kohdistuu yksittäisten poliisimiesten toimintaan, kun Poliisihallitus taas valvoo poliisilaitosten toimintaa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan tutkinnan kohteena on useamman poliisimiehen toiminta, ja esitutkinnassa tullaan käymään koko tapahtumankulku läpi voimakeinojen suorittajasta niiden käytölle siunauksen antaneisiin henkilöihin.

Tutkinnassa mennee kuukausia

Tässä vaiheessa tutkinnan kestosta ei haluta antaa tarkempaa arviota.

– Kuukausista puhutaan ennemmin kuin viikoista, Savurinne kertoo.

Esitutkinnan aikana kuullaan asiaan osallisia ja todistajia sekä hankitaan muuta selvitystä tapahtumien kulusta, syyttäjä kertoo tiedotteessaan.

7:57
Arvioi itse videolta, onko poliisin voimakeinojen käyttö liiallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja