Elokapina vastaa poliisin "resurssipula"-selitykseen OC-sumutteen käytöstä: "Ei ole hyväksyttävä syy tuottaa tarpeetonta kipua"

1:33
Katso myös aiemmin näyttämämme video mielenosoituksesta.

Elokapina katsoo että OC-sumutteen käyttö ei ollut poliisilain mukaista vähimmän haitan ja suhteellisuuden periaatetta noudattavaa voimankäyttöä.

Poliisi on perustellut toimintaansa muun muassa sillä, ettei resursseja riittänyt mielenosoittajien kantamiseen pois ajoväylältä. Poliisihallitus luovutti selvityksensä sisäministeriölle eilen.

– Poliisin resurssipula ei ole hyväksyttävä syy tuottaa tarpeetonta kipua rauhanomaisille mielenosoittajille, todetaan Elokapinan tiedotteessa vastineeksi.

Elokapinan mukaan Poliisihallituksen selvityksessä todetaan virheellisesti, että OC-sumutteen käytöllä olisi saatu aikaan haluttu vaikutus ja poistettu mielenosoittajat ajoradalta.

 – Kuten Elokapinan videotallenteesta käy ilmi OC-sumutteen käyttö ei johtanut poliisin resurssien nopeutettuun vapautumiseen, järjestö kirjoittaa.

– Poliisi joutui lopuksi joka tapauksessa kantamaan lähestulkoon kaikki sumutetut mielenosoittajat poliisiautoihin, sumutetuksi tullut Tuulia Reponen toteaa.

Elokapinan lakitarkkailijoiden mukaan poliisi ei missään vaiheessa tarjonnut ensiapua eikä sallinut Elokapinan hyvinvointitiimin tuoda paikalle materiaalia välittömään ensiapuun ja kivunlievitykseen.

Elokapinan mukaan poliisi takavarikoi tähän tarkoitettuja vesipulloja, eikä päästänyt kiinniotettuja jalkakäytävälle takavarikoitujen pullojen luokse.

Elokapina kertoo odottavansa riippumatonta selvitystä poliisin sumutteen käytöstä.

Elokapinan tiedotteessa ei kommentoida poliisin väitteitä siitä, että Elokapinan toiminta olisi vaarantanut  pelastusviranomaisten toiminnan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja