Mainos

Syytteet nurin: Filippiiniläisnaisen 13 vuoden palkattomat kotityöt eivät ihmiskauppaa

Etelä-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syyteet tapauksessa, jossa pariskuntaa syytettiin törkeästä kiskonnasta ja ihmiskaupasta.

Pariskunnan luona asui heidän filippiiniläinen sukulaisnaisensa, joka palkatta teki kotitöitä ja hoiti perheen lapsia. Syyttäjä oli vaatinut pariskunnalle useiden vuosien ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Työskenteli omasta tahdostaan

Käräjäoikeus näki asian toisin. Sen katsoi, että kyseessä ei ollut työsuhde. Käräjäoikeuden mukaan pariskunta oli sallinut naisen hoitaa lapsia ja tehdä kotitöitä, mutta tältä ei sitä kuitenkaan edellytetty. Mitään pakottamista tai painostusta ei ole näytetty tapahtuneen.

Nainen asui perheen kanssa perheenjäsenenä ja tämän tekemät kotityöt olivat perhesuhteeseen liittyviä toimintaa, eikä niitä voida rinnastaa työsuhteeseen. Oikeus katsoi, että työn vastikkeettomuudesta vallitsi asianomaisten välillä yhteisymmärrys.

Maassa laittomasti

Naisella ei ollut kodin ulkopuolella juuri muuta elämää, minkä takia hänen elämänsä rajoittui pitkälle perheen ja kotitöiden ympärille. Häntä ei kuitenkaan pyritty eristämään yhteiskunnasta eikä estetty pitämästä yhteyttä perheen ulkopuolisiin henkilöihin.

Halu viettää aikaa perheen kanssa liittyi oikeuden mukaan naisen kiintymykseen perheeseen ja hänen luonteeseensa. Muita syitä voivat olla filippiiniläinen kulttuuri, puutteellinen suomen osaaminen sekä se, ettei hän halunnut palata Filippiineille.

Yksi syy voi olla myös se, että hän oli asunut viisuminsa umpeuduttua Suomessa laittomasti, ja pelkäsi mahdollisesti syyllistyneensä rikokseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.