Mainos

Syy painajaisille voi piillä ruokailutottumuksissasi

Iltanapostelua ei pidetä terveydelle tai painonhallinnan kannalta erityisen terveellisenä, ellei sitten iltapala ole esimerkiksi raejuustoa. Myöhäinen jääkaapilla vierailu voi kuitenkin kostautua iltasyöpöttelijälle myös painajaisten muodossa.

Painajaiset voivat kertoa vakavasta psyykkisestä kuormituksesta, mutta syy kauhu-unille voi löytyä myös ruokailutottumuksista.

Syöminen lisää elimistön aineenvaihduntaa ja kehon lämpötilaa. Tämä voi vilkastuttaa aivojen toimintaa. Jos menee nukkumaan pian syömisen jälkeen, aktivoituneet aivot saattavat alkaa nähdä unia ja painajaisia.

Yli kymmenen prosenttia suomalaisista kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta. Mitä asialle voi tehdä? Artikkeli jatkuu videon alla.

2:15

Pahimmat unet maitotuotteista?

Vuonna 2015 ilmestyneessä kanadalaisen Montrealin yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että lähes kymmenen prosenttia liki 400 osallistujasta näki painajaisia syötyään myöhäisen aterian.

Osallistujien pitämien unipäiväkirjojen avulla pääteltiin, että erityisesti jäätelöt ja muut maitotuotteet aiheuttivat järjettömiä ja häiritseviä unia.

Myös tuliset ruoat saattavat aiheuttaa painajaisia, sillä kehomme työskentelee kovemmin niitä prosessoidessaan – ja näin ollen myös aivot lämpenevät enemmän.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja